Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στο χέρι μας είναι

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας να δουν τις εκλογές ως μια ευκαιρία να αφαιρεθεί δύναμη από το δικομματισμό και να προστεθεί στο ΚΚΕ. Τότε μόνο η ψήφος καταδίκης της πολιτικής του δικομματισμού θα είναι αποτελεσματική γιατί θα ενισχύσει τη μοναδική σήμερα πραγματικά διαφορετική εναλλακτική πολιτική πρόταση, που καταθέτει στον ελληνικό λαό το ΚΚΕ. Πρόταση ολοκληρωμένη, εφικτή γιατί απαντά στα λαϊκά συμφέροντα και υλοποιήσιμη στο βαθμό που γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού. Θα αποτελέσει την έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας του ΚΚΕ να ανέβει η αποτελεσματικότητα των αγώνων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, να διαλυθούν αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργούνται γύρω από τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων οι οποίες να ικανοποιούν όλους, το κεφάλαιο και το λαό, την εργοδοσία και τους εργαζόμενους. Είναι, άλλωστε, κατανοητό από όλους ότι μεγαλύτερα θα ήταν τα εμπόδια που θα συναντούσαν στο πέρασμά τους οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις αν το ΚΚΕ είχε μεγαλύτερη εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι βήμα στην κατεύθυνση αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων, το βήμα που θα φέρει το λαό σε καλύτερες θέσεις στην ασυμφιλίωτη πάλη του με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ θα μεταφραστεί την επόμενη μέρα των εκλογών σε ενίσχυση της προσπάθειας για ενότητα στη δράση των εργαζομένων, θα δώσει ώθηση στην απαραίτητη σήμερα συμμαχία τους με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά στη βάση των κοινών συμφερόντων τους και του κοινού τους αντιπάλου, θα ανοίξει αυτό το δρόμο για τη χειραφέτηση από την πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο. Αλλωστε, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ αναδεικνύει ως γραμμή συσπείρωσης την ανάγκη της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας και πάλης. Κάθε άλλη αντίθεση, όπως μεγάλα - μικρά κόμματα, νεοφιλελεύθερη - σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, αφοπλίζει και ενσωματώνει.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να εμπιστευτεί στο ΚΚΕ την ψήφο του με τη βεβαιότητα ότι δε θα την καταθέσει στη δικομματική εναλλαγή, ούτε θα διεκδικήσει στο όνομά της συμμετοχή στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής. Απεναντίας, για το ΚΚΕ η λαϊκή ψήφος ήταν και θα είναι εντολή για συνεπή αγώνα, αντίσταση, διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της. Γιατί οι στόχοι πάλης που θέτει σήμερα οικοδομούνται στη βάση της ασυμφιλίωτης αντίθεσης και των αντιδιαμετρικών συμφερόντων ανάμεσα στην πλουτοκρατία και το λαό. Ανάμεσα σε ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και το λαό.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική χρήσιμη ψήφος, η μόνη που θα πιάσει τόπο. Γιατί το ΚΚΕ συνδυάζει αρμονικά τη διεκδίκηση άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων με την πρόταση εξουσίας που μπορεί να ενώσει το λαό. Και δίχως εναλλακτική πρόταση εξουσίας δεν μπορεί σήμερα το κίνημα να έχει κατακτήσεις, να επιβάλει παραχωρήσεις. Από το βαθμό ισχυροποίησής του θα εξαρτηθεί ο βαθμός δυσκολίας να εφαρμοστούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζονται, η ποσότητα και η ποιότητα των κατακτήσεων τα επόμενα χρόνια, η δρομολόγηση εξελίξεων θετικών για το λαό. Με ενισχυμένο το ΚΚΕ η επομένη των εκλογών θα είναι μια καλύτερη, πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ