Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΟΜΟΛΟΓΑ
Εξεταστική επιτροπή αλλά όχι σε βάθος χρόνου

Με ξεκάθαρο στόχο να μη θίξει τη συνέχιση της πολιτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων και προφανή επιδίωξη να αποσυνδέσει το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα από τη διαχρονική κλοπή που έχουν υποστεί τα χρήματα των ασφαλισμένων από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες, με την υπογραφή όλων των βουλευτών του, αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα ομόλογα.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Γ. Παπανδρέου στα μέλη του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασής του και φανερώνει τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από μια μακρά δικομματική «κοκορομαχία», να οδηγήσει, κατά την προσφιλή τακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το θέμα σε μια εξεταστική επιτροπή.

Μια εξεταστική επιτροπή, βέβαια, η οποία, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, δε θα πρέπει να ασχοληθεί σε ...βάθος χρόνου με την «αξιοποίηση» των αποθεματικών των Ταμείων... αφού, όπως υποστήριξε, «δεν εκτιμά ότι η υπόθεση των ομολόγων έχει οποιαδήποτε σχέση με τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το 1950 μέχρι πρόσφατα»! Μια θέση που διευκρινίζεται και στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της εξεταστικής, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα για τη «διαχρονική πορεία της αξιοποίησης των αποθεματικών των Ταμείων» πρέπει να γίνει από «διακομματική επιτροπή».

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να την εμφανίσει σαν λαϊκή απαίτηση, ισχυριζόμενος ότι είναι «μια πράξη συνέπειας απέναντι στον ελληνικό λαό», αφού, όπως υποστήριξε, «απαιτεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή ώστε να έρθουν όλα στο φως για όλους». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αν η πρόταση δε γίνει δεκτή από την κυβέρνηση, η επιτροπή θα συσταθεί από την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». Ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για «επιχείρηση συγκάλυψης» και έκανε λόγο για «αποκαλυπτικές πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες».

Εξάλλου, χτες, η Μ. Δαμανάκη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία και «τις συμβάσεις με τις οποίες η ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ, η εταιρεία του ΙΚΑ, αγόρασε δομημένα ομόλογα». Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει μαζί με τον ΣΥΝ να κληθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρ. Κεδίκογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ