Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιθετική υπεράσπιση της αστυνομικής βίας

Αντί να απολογηθεί για τα αναρίθμητα περιστατικά αστυνομικής βίας, ζητά δηλώσεις καταδίκης της επίθεσης που έγινε πριν από μερικές μέρες σε αστυνομικό των ΜΑΤ!

Σε επιθετική υπεράσπιση της αστυνομικής βίας προχωρά η κυβέρνηση, απλώνοντας ένα «προστατευτικό δίχτυ» γύρω από τα Σώματα Ασφαλείας και υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις παραβιάσεις στοιχειωδών ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση, που επιμένει στη γραμμή του «μεμονωμένου φαινόμενου», προσπαθεί να υποβαθμίσει και να «μαζέψει» το ζήτημα που προκλήθηκε με τα βασανιστήρια στους δύο αλλοδαπούς στο ΑΤ Ομόνοιας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί αντιπερισπασμούς είτε ζητώντας να καταδικαστεί ταυτόχρονα και η επίθεση που έγινε σε αξιωματικό των ΜΑΤ τις προηγούμενες μέρες στο Γκάζι, είτε προβάλλοντας το γελοίο ισχυρισμό ότι όποιος ασκεί κριτική στα Σώματα Ασφαλείας υπονομεύει το ηθικό τους!

Προφανής στόχος της κυβέρνησης είναι η περιφρούρηση του ηθικού των Σωμάτων Ασφαλείας ώστε να ενισχυθεί ο κατασταλτικός ρόλος τους σε βάρος των λαϊκών αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό, αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων από την Αστυνομία ως «παράπλευρη απώλεια», παρά τις αντίθετες φραστικές διαβεβαιώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ απέφυγε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό βαρβαρότητας στο ΑΤ Ομόνοιας, ταυτόχρονα κάλεσε «όσους στηλιτεύουν το περιστατικό αυτό» να καταδικάσουν την επίθεση στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. πριν από πέντε μέρες: «Διαπιστώνω, όμως, ότι κανένας απ' αυτούς που δικαιολογημένα στηλιτεύουν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας δεν καταδίκασε ανοιχτά το πρόσφατο συμβάν βίας εις βάρος ενός αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας», δήλωσε ο Ε. Αντώναρος, αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι η μόνη βία που αναγνωρίζει η κυβέρνηση είναι «η πολιτική βία». «Η βία - και αυτό το πιστεύει η κυβέρνηση και το κάνει πράξη - πρέπει να καταδικάζεται στο σύνολό της και όχι επιλεκτικά. Πρέπει να καταδικάζεται από όλους, από όπου και αν προέρχεται», είπε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια στιγμή έχει απορρίψει ότι υπάρχει κρατική και αστυνομική βία!

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε τη γνωστή θεωρία περί «μεμονωμένων περιστατικών», τα οποία «δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να αμαυρώσουν το συνολικό έργο δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, γυναικών και ανδρών, που υπηρετούν στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στην προσπάθειά της να «μαζέψει» το θέμα αλλά και να αποτρέψει την προβολή και άλλων βίντεο με βασανιστήρια από αστυνομικούς που φέρεται να είναι σε γνώση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., η κυβέρνηση δε διστάζει να κάνει λόγο για επιχείρηση «αποδόμησης της ΕΛ.ΑΣ.»! Τη θέση αυτή την εξέφρασε με δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας, ενώ την υπερασπίστηκαν δημόσια και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

«Το θέμα αφορά την κοινωνία και αν κάτι εισπράττω ως φαρισαϊσμό από τα μέσα ενημέρωσης αυτές τις μέρες είναι αυτή η έλλειψη κριτικής σε εμάς τους ίδιους. Δηλαδή, πρέπει ουσιαστικά οι ίδιοι ως κοινωνία να αυτομαστιγωθούμε, γιατί αυτό το βίντεο πρέπει να το είδαν δεκάδες χιλιάδες μάτια»(!), υποστήριξε χαρακτηριστικά (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης.

«Αυτό είναι το έμψυχο υλικό μας (σ.σ. στα Σώματα Ασφαλείας). Οφείλουμε να δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτό για να το εμψυχώσουμε και να κάνει καλύτερα τη δουλιά του», είπε από την πλευρά του ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, υποστηρίζοντας: «Με το να επιτιθέμεθα διαρκώς στους Ελληνες αστυνομικούς συλλήβδην, το μόνο το οποίο κάνουμε είναι ψυχολογικά να τους αποθαρρύνουμε και άθελά μας να συνεισφέρουμε ακόμα περαιτέρω στη διάλυση της Ελληνικής Αστυνομίας». Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, την κατάργηση του ασύλου γιατί, όπως είπε, «εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο και την ατιμωρησία στους κουκουλοφόρους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ