Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ
Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών σχέσεων

Το ζήτημα της ενέργειας κυριάρχησε απ' ό,τι φαίνεται και στη συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Β. Τζέρεμικ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Ελληνας υπουργός πρότεινε την υπογραφή διμερούς διακρατικής συμφωνίας για τα ενεργειακά ζητήματα. Η Σερβία συμμετέχει στο ευρωενωσιακό δημιούργημα της «Ενεργειακής Κοινότητας» ΝΑ Ευρώπης, ωστόσο το ελληνικό ενδιαφέρον έχει να κάνει προφανώς και με τη δυνατότητα κάλυψης κενών στην ηλεκτροπαραγωγή στη διάρκεια του καλοκαιριού, ως αποτέλεσμα και της διαχρονικής παραγωγικής απαξίωσης της ΔΕΗ.

Ο Σέρβος υπουργός δε σχολίασε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση το θέμα της συμφωνίας, επισήμανε όμως ότι «δεν μπορούμε να παραμελήσουμε το θέμα της ενέργειας» σε σχέση με την πολιτική και τον τομέα της ασφάλειας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των γενικότερων οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και ότι συζητήθηκε η επιτάχυνσή της.

Ο Δ. Σιούφας σημείωσε ότι εξετάστηκε όλο το πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και ότι η Ελλάδα στηρίζει τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό» της Σερβίας και «την ένταξή της στις ευρωατλαντικές δομές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ