Κυριακή 27 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατηγορούνται για εμπόριο ναρκωτικών

Εφτά επιχειρηματίες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Ασφάλειας - λίγο πριν οι εφημερίδες κλείσουν την ύλη τους - πρόκειται για τους Ιωάννη Λαιμό, 52 χρόνων, επιχειρηματία, Φίλιππο Μακρή, 42 χρόνων, πλοιοκτήτη, Αγγελο Κανάκη, 52 χρόνων, επιχειρηματία, Θεόδωρο - Στυλιανό Φάτση, 53 χρόνων, ναυλομεσίτη, Νικόλαο Μαυριδόγλου, 54 χρόνων, ναυλομεσίτη, Κωνσταντίνο Αθανασίου, 64 χρόνων, πλοίαρχο. Ολοι τους πιάστηκαν προχτές μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας σε Αττική, Σάμο και Ανδρο. Στη Γαλλία συνελήφθη ο συμπλοιοκτήτης του «Σουέρτε 1» Ηλίας Λαιμός, 53 χρόνων.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Μετά από οκτώ μήνες συστηματικής έρευνας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες νηοψία από αμερικανικό σκάφος σε πλοίο της εταιρίας «Καλλίστη Maritime», έξω από τη Βενεζουέλα και κατασχέθηκαν οχτώ τόνοι κοκαΐνη.

Πρόκειται για το καράβι «Σουέρτε 1», που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά για τον Εύξεινο Πόντο, κατευθύνθηκε σε χώρα της Αφρικής φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατέληξε στην Κολομβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ