Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μετακίνηση υπαλλήλου για την πολιτική της δράση!

Μια πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη διοικητικής υπαλλήλου στο ΤΕΙ Πειραιά, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων, καταγγέλλει η ΚΟΒ ΤΕΙ Πειραιά του ΚΚΕ. Πρόκειται για την Μαρίνα Γαζή, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνδικαλίστριας στο σύλλογο διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Πειραιά, την οποία το Συμβούλιο ΤΕΙ μετακίνησε από τη θέση της Προϊσταμένης Γραμματείας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΣΔΟ χωρίς καν ως πρόσχημα κάποιους «υπηρεσιακούς λόγους».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΟΒ του ΚΚΕ, το σκεπτικό της μετακίνησης για τη διοίκηση του ιδρύματος και του Τμήματος, ήταν να «ξεμπερδέψουμε με το πρόβλημα Μαρίνα Γαζή», για την αγωνιστική της στάση και τις πολιτικές της πεποιθήσεις. Από το Συμβούλιο ΤΕΙ που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση δεν κρατήθηκαν πρακτικά. Ωστόσο, ο πολιτικός χαρακτήρας της δίωξης γίνεται φανερός από το ότι η Μ. Γαζή μετακινείται (ως προϊσταμένη) στη Γραμματεία του ξενόγλωσσου Τμήματος του ΤΕΙ, σε ένα «βοηθητικό» Τμήμα δηλαδή, που δεν έχει σπουδαστές, προκειμένου να αποκοπεί έτσι από τον κόσμο.

«Η Διοίκηση του ΤΕΙ, η οποία έχει όλα αυτά τα χρόνια αποδειχτεί ένας πιστός και χρήσιμος κυβερνητικός υπάλληλος, με το να υλοποιεί όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και να συμβάλλει στην ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, φαίνεται ότι θεωρεί πως έτσι θα ξεμπερδέψει με "ενοχλητικές φωνές", με όσους ενημερώνουν τους εργαζόμενους και προσπαθούν να ενταθούν οι αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων», σημειώνει η ΚΟΒ ΤΕΙ Πειραιά του ΚΚΕ, προσθέτοντας: «Η δίωξη αυτή είναι η κορύφωση μιας πορείας εκβιασμών προς εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, απειλών προς σπουδαστές κατά την περίοδο των καταλήψεων, ρουσφετιών (το χρήμα ρέει μέσω Ειδικού Λογαριασμού) και συναλλαγής. Είναι συνέχεια της τακτικής των χαφιέδικων μηχανισμών μέσα στο ΤΕΙ, της εγκατάστασης καμερών παρακολούθησης, που ξεκίνησε από το κτίριο της διοίκησης».

Καλεί, τέλος, να ανακληθεί η δίωξη και να πάρουν θέση καταδίκης αυτών των μεθοδεύσεων όλοι οι σύλλογοι, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ