Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΕΙ - ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Συζητούν τα βήματα εφαρμογής των αντιδραστικών νόμων

Φοιτητές και σπουδαστές έχουν απορρίψει τους αντιδραστικούς νόμους που συζητούν να εφαρμόσουν οι πρυτάνεις κι οι πρόεδροι των ΤΕΙ
Φοιτητές και σπουδαστές έχουν απορρίψει τους αντιδραστικούς νόμους που συζητούν να εφαρμόσουν οι πρυτάνεις κι οι πρόεδροι των ΤΕΙ
Στο πνεύμα εφαρμογής των αντιδραστικών νόμων που έχει προωθήσει η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ στην ανώτατη εκπαίδευση με την ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, κινούνται όπως φαίνεται οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, που συνήλθαν σε Συνόδους αυτές τις μέρες.

Η Σύνοδος προέδρων ΤΕΙ, που συνήλθε στο Αργοστόλι, ολοκληρώθηκε χτες και ως πρώτο αίτημα πρόβαλε την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά, προκειμένου να μπορούν τα ΤΕΙ να διοργανώνουν από μόνα τους μεταπτυχιακά προγράμματα. Ωστόσο, δεν εκφράστηκε κανένας προβληματισμός για τον ίδιο το χαρακτήρα των ΤΕΙ, τα περισσότερα από τα οποία απέχουν... μίλια από την ανώτατη εκπαίδευση, ακόμα κι αν «βαφτίστηκαν» με τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «ανώτατα». Με άλλα λόγια, τα ιδρύματα που έχουν καταδικαστεί στην υποβάθμιση από την κυρίαρχη πολιτική, ακόμα κι αν κάνουν αυτοδύναμα μεταπτυχιακά, θα είναι αντίστοιχα υποβαθμισμένα «μεταπτυχιακά», που απλά θα συμπληρώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες ληξιπρόθεσμης κατάρτισης.

Κατά τα άλλα, η Σύνοδος των ΤΕΙ ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας κάλυψη σε μια σειρά ελλείψεις που παρουσιάζουν τα ιδρύματα (χρηματοδότηση, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, βιβλιοθήκες κ.ο.κ).

Ξεκίνησε επίσης, χτες και ολοκληρώνεται σήμερα, η 55η Σύνοδος πρυτάνεων, στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι πρυτάνεις, μεταξύ διαφόρων τεχνικών θεμάτων, αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω στο νομοσχέδιο για την έρευνα που τους έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ σπεύδουν να συζητήσουν και για τη δημιουργία εσωτερικών κανονισμών σε κάθε ίδρυμα, δηλαδή για το πώς θα εφαρμόσουν καλύτερα την αντίστοιχη διάταξη του νόμου - πλαισίου.

Ανάμεσα στα σημερινά θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται ακόμα και συζήτηση για την ασφάλεια και τη φύλαξη των χώρων των πανεπιστημίων, δηλαδή, ένα θέμα ευαίσθητο που άπτεται του ακαδημαϊκού ασύλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στο Ναύπλιο (2011-02-19 00:00:00.0)
Αποπροσανατολισμός και συντεχνιακές λογικές (2010-02-09 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού στη Σύνοδο Πρυτάνεων (2008-06-10 00:00:00.0)
Πλούσια στην προώθηση της εμπορευματοποίησης... (2003-01-05 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (2001-06-09 00:00:00.0)
Παραιτούνται οι πρυτανικές αρχές (2001-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ