Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιζόμαστε, δημιουργούμε, για τη ζωή που μας αξίζει!

Απόψε στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

«Αγωνιζόμαστε»: Οπως αναδείχτηκε μέσα από τις μαθητικές κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. «Δημιουργούμε»: Ενάντια στα τηλεοπτικά σκουπίδια, ενάντια σε έναν πολιτισμό πανάκριβο εμπόρευμα. «Για τη ζωή που μας αξίζει»: Για ένα δωρεάν και αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο, για ενιαία δωδεκάχρονη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Για σχολεία χωρίς χορηγούς και μάνατζερς. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που βρέθηκαν όλο τον προηγούμενο χρόνο στους δρόμους αντάμωσαν ξανά χτες το βράδυ στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που φέτος γίνεται στο θεατράκι του «Φοίνικα» στο Περιστέρι.

Σήμερα, στις 9.30 μ.μ., στο Φεστιβάλ θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή.

«Είναι φτιαγμένο από μαθητές για μαθητές. Είναι το δικό μας φεστιβάλ. Ενάντια στην υποκουλτούρα. Η μεγάλη απήχηση που έχει στη νεολαία εκφράστηκε και με το ρεκόρ συμμετοχής των μαθητικών συγκροτημάτων», είπε στον «Ρ» η μαθήτρια Σταυρούλα Ρήγα, κρατώντας τις κάρτες γνωριμίας με την ΚΝΕ στο χέρι. «Επιδιώκουμε να συζητάμε με τους μαθητές για τα όνειρά μας, για το τι παλεύουμε», συμπλήρωσε.

Τους επισκέπτες του φεστιβάλ «υποδέχεται» στην είσοδο η έκθεση πολιτικής αφίσας, εμπνευσμένη από τη ζωή και τη δράση του Τσε Γκεβάρα. Τα περίπτερα της ΚΝΕ και του Οδηγητή, απευθύνουν πλατύ κάλεσμα και στους «μεγαλύτερους»: «Μην χαρίζεις τετραετίες σε αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή», μαζί με τα καλέσματα για αγωνιστική στάση ζωής ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Στο χώρο των εκδηλώσεων, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες, λειτουργεί και βιβλιοπωλείο με προτάσεις για να περάσουν οι μαθητές το καλοκαίρι παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Νωρίς χτες το βράδυ, τα μαθητικά συγκροτήματα άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο στη σκηνή. Το χτεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης σάτιρα για την Παιδεία, προβολή του DVD της ΚΝΕ για τα βιντεοπαιχνίδια και της ταινίας V for Vendeta.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα σήμερα και αύριο έχει ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο

Κεντρική Σκηνή: Μαθητικά συγκροτήματα, ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννη Πρωτούλη στις 9.30 μ.μ., μικρό αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Β' Σκηνή: Εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, προβολή ταινίας «Ημερολόγια μοτοσικλέτας».

Κυριακή, 24 Ιούνη

Κεντρική Σκηνή: Μαθητικά συγκροτήματα, συναυλία με τους «1.550». Β' Σκηνή: Συζήτηση με γονείς και καθηγητές για την Παιδεία και τις εκλογές, προβολή ντοκιμαντέρ για την εξέγερση στην Οαχάκα.

Σε άλλες πόλεις

Μαθητικά Φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης:

  • Σήμερα Σάββατο, στην Καβάλα (στις 8 μ.μ.), την Καστοριά (στις 6 μ.μ.) και την Κομοτηνή (κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ).
  • Το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Ιούνη, στην Κάντζα Αττικής.
  • Στις 15 Ιούλη στη Χίο (δημοτικό γήπεδο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ