Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
76η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ
Αύριο οι εκλογές για τη νέα διοίκηση

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με τις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο η 76η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Οι εργασίες ξεκίνησαν χτες, με ένα αφιέρωμα στην απεργία των εκπαιδευτικών, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των δυνάμεων που διαχειρίστηκαν αυτόν τον αγώνα.

Χτες, χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εργατικών συνδικάτων. Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΠΟΣΔΕΠ και της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι οποίες όμως με ευθύνη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών δεν είχαν προσανατολισμό ενάντια στον πυρήνα της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα. Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Δασκάλων του Μεξικού που, μεταφέροντας την εμπειρία από τους αγώνες των δασκάλων στην Οαχάκα, έκανε λόγο και για κάποιους «που με τα λόγια υπερασπίζονται το λαό και με τις πράξεις τους τον προδίδουν».

Μιλώντας στο συνέδριο ο Ν. Παπαγεωργίου από το συνδικάτο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τόνισε ότι η Παιδεία είναι μέτωπο πάλης για τους εργαζόμενους που αγωνιούν για τα παιδιά τους, αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται στην Παιδεία αλλά και στον αγώνα που έδωσαν τα σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησαν για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας των εκπαιδευτικών και κάλεσε τους δασκάλους να ετοιμάζουν γενιές ανυπάκουες στα μηνύματα του συμβιβασμού. Ο εκπρόσωπος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, Β. Τόγιας, τόνισε ότι το γονεϊκό κίνημα θεωρεί τη γνώση ανάγκη για όλα τα παιδιά και ανέπτυξε τα αιτήματα για Παιδεία στην υπηρεσία των αναγκών του λαού.

Οι εργασίες της 76ης γενικής συνέλευσης της ΔΟΕ συνεχίζονται σήμερα με συζήτηση για τα πεπραγμένα του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και το πρόγραμμα δράσης, παρά το αίτημα και των εκπροσώπων της ΕΣΑΚ ΔΕΕ να συζητηθούν τα εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ