Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Θέατρο
Στο Ηρώδειο και σε δήμους...

Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, αύριο στο Ηρώδειο, με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις»
Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, αύριο στο Ηρώδειο, με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις»
Την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη παρουσιάζει, αύριο, στο Ηρώδειο, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ και μουσική Stefan Micus (ελληνικά παραδοσιακά και τραγούδια των KALAS). Παίζουν: Αγλαΐα Παππά, Δημήτρης Σιακάρας, Γιώργος Κορμανός, Γιώργος Τσαπόγας, Ελενα Καμηλάρη, Χριστίνα Δίμιζα, Εκάβη Ντούμα, Ειρήνη Σπανουδάκη και η Αντιγόνη Βαλάκου , που απαγγέλλει το ρόλο της Αθηνάς. Η επιθυμία του νόστου, η αγάπη της πατρίδας, η αδελφική αγάπη, το καθήκον του ηρωικού ανθρώπου είναι μοτίβα που εναλλάσσονται μέσα στην Ευριπίδεια τραγωδία, γοητεύουν και συγκινούν.

Το «Θέατρο Τέχνης» με τους «Πέρσες» του Αισχύλου θα δώσει μια παράσταση, την ερχόμενη Παρασκευή 1 του Σεπτέμβρη, στο Ηρώδειο, ενώ αύριο θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ηλιούπολης. Πρόκειται για αναβίωση της ιστορικής παράστασης του 1965, σε μετάφραση Π. Μουλλά, σκηνοθεσία Κ. Κουν, σκηνικά - κοστούμια Γ. Τσαρούχη, μουσική Γ. Χρήστου. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι των Γ. Λαζάνη - Μ. Κουγιουμτζή και η κίνηση της Μαρίας Κυνηγού - Φλάμπουρα. Ερμηνεύουν: Ρένη Πιττακή, Παντελής Παπαδόπουλος, Χρήστος Καλαβρούζος, Γιάννης Καρατζογιάννης, Θόδωρος Γράμψας κ.ά. Στους «Πέρσες» ο τραγικός ποιητής σκιαγραφεί την Υβρη, την υπερβολική αλαζονεία των Περσών και την εκστρατεία τους εναντίον της Ελλάδας, αλλά υμνεί και τους ελεύθερους ανθρώπους, οι οποίοι, έχοντας με το μέρος τους το δίκαιο και την ηθική, νικούν τις τυφλές και ανελέητες δυνάμεις που αντιπροσωπεύει ο βάρβαρος κατακτητής.

«Το έπος ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ», σήμερα, από το θίασο «Ρόδα», στο Θέατρο Πέτρας, σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή, μετάφραση και θεατρική προσαρμογή Βασίλη Τσακόπουλου και Δημήτρη Περατζή, σκηνικά Νίκου Τσουμπλεξή και Κώστα Ανανίδα, μουσική Πίας Πιεράκου και Αγγελου Γιαννάτου, κοστούμια Ιουλίας Βεντίκου, Βίκυς Τσέλιου, Γεωργίας Ψαρρά και Ασπασίας Καφίρη, χορογραφίες Μαρίας Περετζή. Στο τραγούδι η Αλίκη Μέρμηγκα. Παίζουν: Β. Τσοκόπουλος, Π. Αρσένης, Σ. Κάππας, Λ. Βουτσίνου, Γ. Ψαρρά κ. ά.

  • «Μαντζουράνα στο κατώφλι - γάιδαρος στα κεραμίδια» του Γ. Αρμένη, με τον ίδιο και τους Ν. Δαδινόπουλο, Π. Τσαρούχα κ.ά. από τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών, σήμερα, στην Πάτρα.
  • «Το μελτεμάκι» του Παντελή Χορν από τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Βορείου Αιγαίου, σήμερα, στο Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Συκεών «Μ. Κατράκης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ