Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Λήμνος με εικόνες και λόγο

Λημνιακό τοπίο με ανεμόμυλους
Λημνιακό τοπίο με ανεμόμυλους
«Λήμνιες όψεις και λόγος» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που συνδιοργανώνει ο δήμος Μούδρου με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ερευνας και Επικοινωνίας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου, από τις 2-7/9, στο χώρο του ΤΕΕ Μούδρου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας σπάνιου φωτογραφικού υλικού από τη Λήμνο των αρχών του αιώνα, από τη συλλογή του Χιώτη Φίλιππου Αργέντη, καθώς και φωτογραφικές δουλιές των σπουδαστών. Το πρώτο μέρος της έκθεσης προσφέρει στοιχεία από την καθημερινή ζωή του νησιού στις αρχές του αιώνα, ενώ οι σπουδαστές επιχειρούν μια φωτογραφική «ανακάλυψη» του μύθου και της ιστορίας της Λήμνου, από την εποχή της Πολιόχνης, ενός από τους αρχαιότερους οικισμούς της Ευρώπης (5000 - 4000 π.Χ.) μέχρι σήμερα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 6-9μ.μ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 7μ.μ. και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν της ποιήτριας και συγγραφέως, Μαρίας Λαμπαδαρίδου - Πόθου, για την προσφορά της στα ελληνικά Γράμματα και στο γενέθλιο νησί της, τη Λήμνο. Για το έργο της θα μιλήσει ο φιλόλογος Μανόλης Ρόκκος και αποσπάσματα του έργου της θα απαγγείλει η συγγραφέας και σκηνοθέτης Αννα Σωτρίνη. Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακά εδέσματα του νησιού και ποικιλίες των ονομαστών κρασιών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ