Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ελευσις» και «Ανταρσία στον Ολυμπο»

Η αφίσα για την παράσταση της Ομάδας Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας
Η αφίσα για την παράσταση της Ομάδας Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας
Το δικό τους μετερίζι στον αέναο πόλεμο μεταξύ της φθοράς και της δημιουργίας - επιλέγοντας σαφώς το «στρατόπεδο» της δεύτερης - έχει στήσει εδώ και δύο χρόνια μια παρέα νέων ανθρώπων στην Τρίπολη. Η παρέα μετεξελίχθηκε σε οργανωμένη ομάδα πολιτιστικής «κρούσης», με την επωνυμία «Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας, Ελευσις» και απέκτησε και «λάβαρο» με έμβλημα... μια χελώνα από το πενάκι του Κ. Κουφογιώργου. Γιατί; Το «εξηγεί» η ίδια η χελώνα: «Μπορεί να καθυστερήσω... αλλά ευχαριστιέμαι τη διαδρομή»...

Με κέφι, άποψη, μεράκι, με τη συνείδηση ότι «κάθε καλλιτέχνημα μας μαρτυρά ότι ο κόσμος πρέπει να αλλάξει» (όπως γράφουν οι ίδιοι) και με αιχμή του δημιουργικού τους «δόρατος» το θέατρο, ανέβασαν πριν δύο χρόνια το έργο του Κ. Βάρναλη, «Το Ημερολόγιο της Πηνελόπης». Οντας ευχαριστημένοι από τη «διαδρομή» και κλείνοντας τα αυτιά τους στις «όποιες "σειρήνες" που προσπαθούν να φράξουν την πορεία μας», προχώρησαν φέτος στο ανέβασμα του, άπαιχτου, έργου ενός ακόμη μεγάλου Ελληνα δημιουργού, του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή, «Ανταρσία στον Ολυμπο ή το πρώτο κυνηγετικό ατύχημα».

Το έργο έκανε πρεμιέρα χθες στο «Μαλλιαροπούλειο Θέατρο» της Τρίπολης, όπου και θα παίζεται μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Μία «ολύμπια» σάτιρα που εκτός από μυθολογία μάς διδάσκει «και για το τι κερδίζουν όσοι νομίζουν ότι τα αγοράζουν όλα...».

Η σκηνοθεσία, η επιλογή της μουσικής και ο φωτισμός είναι του Γεράσιμου Βάκρου, η μουσική απόδοση των στίχων του Αντρέα Κουτσούκου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Λήδας Λουκατάρη. Παίζουν: Διονύσης Τσάπαλης, Νίκος Σιδεράτος, Αθανασία Πολίτη, Ζωή Βαφειάδη, Λευτέρης Καφετζάκης, Δημήτρης Σιαβελής, Πάνος Μουρλάς, Γιούλα Μπότη, Οθωνας Κανελλόπουλος, Κώστας Παπαχαραλάμπους, Μαρία Μπακάλη, Γιώργος Μπαμπάς, Αντρέας Κουτσούκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ