Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Απεργία των ανθρακωρύχων με σύμβαση έργου

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Συνεχίζουν τη γενική απεργία τους οι 28.000 ανθρακωρύχοι και εργαζόμενοι με σύμβαση έργου σε υπεργολάβους, σε όλα τα ορυχεία της εταιρείας εκμετάλλευσης ορυκτών Codelco, απεργία που ξεκίνησε στις 26 Ιούνη.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων τόσο με την κυβέρνηση όσο και την εταιρεία και απαιτούν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Οπως τονίζει ο Χόρχε Πένια, ο αγώνας τους είναι αγώνας για «ένα βασικό σχέδιο για την Υγεία, τη διαβίωση, την εκπαίδευση των εργαζομένων και των οικογενειών και την απόλυτη εφαρμογή του νόμου».

Οι κινητοποιήσεις ήδη λαμβάνουν χώρα σε διάφορα ορυχεία, όπως το Ελ Κόμπρε, το Αντίνα, το Ελ Τενιέντε και το Βεντάνα ενώ από την Τρίτη ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν μέρος στις απεργιακές και τις άλλες κινητοποιήσεις, ενώ η καταστολή δε λείπει όπως και η εφαρμογή έκτακτων μέτρων για τη διά της βίας λειτουργία ορυχείων.

Το ΚΚ Χιλής με ανακοίνωσή του εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στην Codelco και καλεί την κυβέρνηση να κάνει το βήμα διατάσσοντας την έναρξη διαλόγου χωρίς φυσικά κλίμα καταστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ