Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Νέες συγκρούσεις με ισλαμιστές στο Βορρά

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Εντός και εκτός του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Ναχρ αλ Μπάρεντ συνεχίζονται οι συγκρούσεις των λιβανικών στρατευμάτων με ισλαμιστές μαχητές, που, πιθανότατα, πρόσκεινται στη «Φάταχ αλ Ισλάμ». Ειδική μονάδα του λιβανικού στρατού, προφανώς μετά από σχετική ειδοποίηση κατοίκων της περιοχής, εντόπισαν 6 ενόπλους, σε ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Καλαμούν, νοτίως της Τρίπολης, σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τον καταυλισμό.

Σημειώθηκε μάχη, κατά την οποία σκοτώθηκαν, με βάση κυβερνητικές πηγές, και οι 6 ένοπλοι, ενώ τραυματίστηκε αδιευκρίνιστος αριθμός στρατιωτών. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για 2 Λιβανέζους, 3 Σαουδάραβες και πιθανώς 1 Ιρακινό. Την Κυριακή, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε κτίριο στην Τρίπολη, σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι (οι 6 ένοπλοι).

Την ίδια ώρα, αναζωπυρώνονταν οι ανταλλαγές πυρών στον καταυλισμό, όπου οι μαχητές της «Φάταχ αλ Ισλάμ» έχουν εγκλωβιστεί σε ένα κομμάτι προς το Νότο. Ο στρατός τους κατηγορεί ότι, με απειλές, προσπαθούν να αναμειγνύονται με τους εναπομείναντες αμάχους, και κάλεσε τις παλαιστινιακές οργανώσεις να τους απωθήσουν. Ο Πρόεδρος Λαχούντ επανέλαβε, χτες, ότι «μοναδικός δρόμος εκτόνωσης της κρίσης είναι η παράδοση, άνευ όρων, όλων των ενόπλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ