Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επίσκεψη Τσάβες στη Μόσχα

Στη Μόσχα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κι όπως δήλωσε με την άφιξή του, αυτή τη φορά στη ρωσική πρωτεύουσα ο κύριος στόχος του δε θα είναι η αγορά ρωσικών όπλων, αλλά «η πολιτιστική προσέγγιση και η πολιτική συνεργασία με τη Ρωσία».

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν έχασε την ευκαιρία για να επιτεθεί στις ΗΠΑ σημειώνοντας πως «θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να κυβερνούν τον κόσμο» και τις κάλεσε να αποχωρήσουν άμεσα από το Ιράκ και να σταματήσουν να επεξεργάζονται επιθετικά σχέδια κατά του Ιράν, η οποία, όπως είπε, «είναι μια ελεύθερη χώρα, που έχει το δικαίωμα ανάπτυξης της ειρηνικής ατομικής ενέργειας». Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε στο μέλλον και η Βενεζουέλα να στραφεί στον ίδιο δρόμο ενεργειακής ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, ο Ούγκο Τσάβες τάχθηκε ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ για εγκατάσταση της αμερικανικής «αντιπυραυλικής ασπίδας» στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του «υποστηρίζει στο ζήτημα αυτό τη Ρωσία», για να προσθέσει: «Μας χρειάζεται μια ισχυρή Ρωσία και μια ισχυρή Κίνα».

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, που εγκαινίασε στη Μόσχα, μαζί με το δήμαρχο της πόλης, Γ. Λουζκόφ, το πολιτιστικό κέντρο «Σιμόν Μπολιβάρ», σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλ. Πούτιν, θα συζητήσουν τα ζητήματα ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ