Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ
Συνάντηση Μπους - Πούτιν

ΚΕΝΕΝΜΠΑΝΚΠΟΡΤ.--

Διήμερη επίσκεψη ξεκίνησε από την Κυριακή ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο εξοχικό του Αμερικανού Προέδρου, Τζορτζ Μπους, στο Μέιν. Σε χαλαρό, όπως ανακοινώθηκε, κλίμα κύλησε η πρώτη μέρα και δύο Πρόεδροι ξεκίνησαν χτες τις συζητήσεις τους, στην προσπάθεια να ξεπεραστούν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Χτες το βράδυ, σε κοινή τους συνέντευξη ο Τζ. Μπους, βεβαίωσε ότι ο Ρώσος ομόλογός του αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να συνεργαστεί στη διαμόρφωση ενός «ισχυρού μηνύματος» προς το Ιράν στο θέμα του πυρηνικού προγράμματός του.

Ωστόσο, οι δύο Πρόεδροι δεν κατάφεραν να επιλύσουν τις διαφορές τους σε ό,τι αφορά τα αμερικανικά σχέδια εγκατάστασης της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» σε Πολωνία και Τσεχία, κάτι για το οποίο αντιδρά η Ρωσία για τους δικούς της λόγους. Ο Βλ. Πούτιν, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στην «ασπίδα» συμπεριλαμβάνοντας και τα ευρωπαϊκά κράτη, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια του συμβουλίου Ρωσίας - ΝΑΤΟ».

Την ίδια στιγμή, περίπου 1.500 αντιπολεμικοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο εξοχικό της οικογένειας Μπους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο στο Ιράκ φωνάζοντας συνθήματα για την παραπομπή τόσο του Τζ. Μπους όσο και του Ντικ Τσέινι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ