Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
«Μηχανή» θανάτου έχει δημιουργήσει η αμερικανική κυβέρνηση

Αμεση απάντηση του ηγέτη της Κούβας για τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA

Ο Φ. Κάστρο συνεχίζει τις πολύ καίριες παρεμβάσεις του

Associated Press

Ο Φ. Κάστρο συνεχίζει τις πολύ καίριες παρεμβάσεις του
ΑΒΑΝΑ.-

Με ένα νέο άρθρο, ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο καταγγέλλει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι έχει δημιουργήσει μια μηχανή θανάτου και συνεχίζει τη λειτουργία της, αναφερόμενος στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη βδομάδα, όπου αποκαλύπτονται οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, οι χούντες, οι «παράνομες ενέργειες» και τα χιλιάδες εγκλήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Στο μακροσκελέστατο άρθρο του, με πολλές ιστορικές αναφορές από την περίοδο 1959 - '73, στην εφημερίδα «Γκράνμα» με τον τίτλο «Μηχανή Θανάτου» που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, ο Φιντέλ Κάστρο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «επιχειρεί να παρουσιάσει μια εικόνα διαφάνειας, τη στιγμή που λαμβάνει τα χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής και δημοτικότητας, και για να δείξει ότι αυτές οι μέθοδοι ανήκουν σε μια άλλη εποχή και πως πλέον δε χρησιμοποιούνται».

Ο Κουβανός ηγέτης υπογραμμίζει μάλιστα ότι είναι «περιττό να πει κανείς ότι όλα όσα περιγράφονται εξακολουθούν να γίνονται, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα γίνονται με ωμότερο τρόπο σε όλον τον πλανήτη, περιλαμβανομένου κι ενός αυξανόμενου αριθμού παράνομων πράξεων και εντός του εδάφους των ΗΠΑ». Προσθέτει μάλιστα ότι «η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς" έγραφε ότι ειδικοί σε θέματα πληροφοριών εξέφρασαν την άποψη ότι η αποκάλυψη αυτών των εγγράφων αποτελεί μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή (σ.σ. της κοινής γνώμης) από πρόσφατες διαμάχες και σκάνδαλα που μαστίζουν τη CIA και της κυβέρνησης που βρίσκεται στις χειρότερες στιγμές της δημοτικότητάς της».

«Ο αποχαρακτηρισμός θα μπορούσε επίσης να είναι μια προσπάθεια να εμφανιστεί, στην πρώιμη εκλογική διαδικασία, πως οι κυβερνήσεις των Δημοκρατών ήταν εξίσου άσχημες ή και χειρότερες, απ' αυτήν του Τζ. Μπους», τονίζει ο Φιντέλ Κάστρο.

Καταλήγοντας, ο Κουβανός ηγέτης επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ «έχουν δημιουργήσει μια μηχανή θανάτου που δεν απαρτίζεται μόνο από την CIA και τις μεθόδους της. Ο Μπους έχει εγκαταστήσει ισχυρές και ακριβές υπερ-δομές, υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας, και έχει μεταμορφώσει τις εναέριες, τις θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις σε όργανα της παγκόσμιας εξουσίας που μεταφέρουν τον πόλεμο, την αδικία, την πείνα και το θάνατο σε κάθε γωνιά του πλανήτη ώστε να εκπαιδεύσουν τους κατοίκους στην άσκηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας! Ο αμερικανικός λαός όμως αρχίζει να αφυπνίζεται απ' αυτήν την πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ