Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωρίς ταλαντεύσεις ταξικά

...Προτείνει ο υπουργός των κεφαλαιοκρατών να τα βρουν οι «κοινωνικοί εταίροι». Ποιοι κοινωνικοί εταίροι; Οι ληστές με τους ληστευόμενους. Οι εκβιαστές με τους εκβιαζόμενους. Αυτοί που λεν στην κυβέρνηση ότι οι αυξήσεις πρέπει να είναι κάτω από τη μονάδα. Αυτοί που την κλεμμένη υπεραξία από τους Ελληνες εργάτες την επενδύουν σε ξένες χώρες αφαιρώντας θέσεις εργασίας από τον τόπο μας. 'Η εκείνοι που επανδρώνουν τα καράβια με ξένα πληρώματα. Ας μην μας δουλεύουν οι κύριοι. Αλατισμένο ψωμί τρώνε και εργάτες και μάλιστα με το αλάτι του ιδρώτα τους.

Οσο για τους καριερίστες συνδικαλιστές, που άλλα υπόσχονται και άλλα πράττουν, αυτοί είναι και υποκριτές και ψεύτες. Τα συμφέροντα των συναδέλφων τους υπόσχονται να υπηρετήσουν, αλλά πλάτη στις κυβερνήσεις της εργοδοσίας βάζουν. Οταν υπόσχονται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργατών, τα μάτια τους είναι στραμμένα στα βουλευτιλίκια και στις υπουργικές καρέκλες τους. Στο βόλεμα. Στα εργατοπατεριλίκια. Οι ταξικές κορόνες που βγάζουν από διάφορα βήματα είναι για να πάρουν τα χρίσματα και τίποτε περισσότερο.

Η πείρα, παλιά και τωρινή, δεν επιτρέπει αμφιβολίες και ταλαντεύσεις, γι' αυτό και οι αντιπρόσωποι ή αντιπροσωπεύουν εργάτες και ψηφίζουν ταξικά ψηφοδέλτια ή βάζουν πλάτες στους κεφαλαιοκράτες. Το δεν ήξερα ή δεν κατάλαβα δεν αμνηστεύει κανένα. Οι πλουραλισμοί, οι συναινετικότητες και οι καπιταλιστικοί σχηματισμοί στο όνομα των εκσυγχρονισμών δεν πρέπει να παραπλανούν κανένα. Τα φτιασιδώματα είναι καμουφλάζ και οι συμβιβασμοί στο όνομα της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας δεν είναι εκσυγχρονισμός, αλλά πλάτες στους κεφαλαιοκράτες. Το ταξικό μετερίζι, όλοι το γνωρίζουν είναι το ΠΑΜΕ, αυτό πρέπει να στηρίζουν οι εργαζόμενοι για τα συμφέροντά τους. Το σύνθημα «Με πλάνα λόγια μας γελούν και της γης οι κολασμένοι, μοναχοί τους θα σωθούν», είναι διαχρονικό και όσο υπάρχουν ταξικά συστήματα, επίκαιρο».

Νίκος Καμάκας, Στόμιο Λάρισας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερασπιστές των εργοδοτών (2011-02-23 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι έχουν γνώση (2011-01-15 00:00:00.0)
Η ώρα του εργατικού κινήματος (2009-11-01 00:00:00.0)
Τι συμβαίνει στην Αμερική; (2008-09-27 00:00:00.0)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με νέες δυνάμεις (2005-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ