Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό

Η παρέμβαση της παράταξης και οι αντιδράσεις των κατοίκων σταμάτησαν τα σχέδια τσιμεντοποίησης

Μετά από την πίεση των κατοίκων και της Καισαριανής και της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» (ΕΑΠ), το δημοτικό συμβούλιο άλλαξε την απόφασή του για τα σχέδια τσιμεντοποίησης του Υμηττού. Το θέμα αφορά, όπως σημειώνει η ΕΑΠ, «τα έργα τσιμεντοποίησης που σχεδιάζει η εκκλησία στο μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη του Προδρόμου».

Αξίζει να σημειώσουμε πως η αρνητική, για την τσιμεντοποίηση, απόφαση λήφθηκε στις 28 Ιούνη, σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Σε προηγούμενη απόφαση, στις 21 Ιούνη, «δέχονταν την τσιμεντοποίηση», με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής (ΣΥΝ) και των παρατάξεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αντίθετη γνώμη είχε μόνο, η ΕΑΠ και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Χαρακτηριστικό είναι, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η Μητρόπολη Καισαριανής - Βύρωνα και Υμηττού, εκμεταλλευόμενη αυτή την απόφαση της πλειοψηφίας, έστειλε επιστολή στο δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, με την οποία δήλωνε διατεθειμένη να συζητήσει «με τη δημοτική αρχή και άλλους φορείς για πιθανές πρόσθετες χρήσεις στο μέλλον, υπό τον όρο αυτές να εντάσσονται στον κοινωφελή πολιτιστικό και εκκλησιαστικό χαρακτήρα». Πάνω σ' αυτό η ΕΑΠ σχολιάζει ότι είχε επισημάνει «τους κινδύνους (...) να παρουσιάζεται η Εκκλησία, ως διαλλακτική και πρωτοστατούσα σε κοινωφελή έργα που θα τα χρησιμοποιεί και ως άλλοθι για να πετύχει την οικοδόμηση των τεράστιων εγκαταστάσεων».

Η ΕΑΠ, στο τελευταίο ΔΣ, επισήμανε ότι χρειάζεται να καταγγελθεί «η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που με τους νόμους τους, δίνουν τη δυνατότητα στις κρατικές υπηρεσίες να εγκρίνουν αντιπεριβαλλοντικά έργα για να κερδοσκοπεί πολλαπλώς το κεφάλαιο, αλλά και άλλοι φορείς, σε βάρος του λαού» και κατήγγειλε τις τεράστιες ευθύνες της ΤΕΔΚΝΑ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ