Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πλήρης και ουσιαστική αποζημίωση των αγροτών της Αγιάς

Η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες

Eurokinissi

Η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες
Την πλήρη και ουσιαστική αποζημίωση των αγροτών της Αγιάς που υπέστησαν καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση του Τάκη Τσιόγκα που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Στην Ερώτηση που απευθύνεται προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνεται:

«Οι πρόσφατες πυρκαγιές προκάλεσαν βιβλική καταστροφή στις δεντροκαλλιέργειες και αμπελοκαλλιέργειες της Επαρχίας Αγιάς Λάρισας, που δεν αφορούν μόνο την παραγωγή αλλά και το φυτικό κεφάλαιο, όπως επίσης το ζωικό και έγγειο κεφάλαιο. Ομως οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται στο αγροτικό κεφάλαιο από τα ΠΣΕΑ στα οποία ανακοίνωσε ότι θα ενταχθούν οι παραπάνω ζημιές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πολύ μικρές σε σχέση με το ύψος των ζημιών, μικρότερες του 50%, και καταβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση (δύο χρόνια περίπου), με αποτέλεσμα τη χρεοκοπία των αγροτών και την αδυναμία ανασύστασης των γεωργικών τους δραστηριοτήτων.

Η οικονομική καταστροφή των αγροτών και της επαρχίας Αγιάς Λάρισας μπορεί να αποφευχθεί αν από τον ΕΛΓΑ καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το 100% των ζημιών, όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στο αγροτικό κεφάλαιο, αν παγώσουν τα δάνεια των αγροτών για μια πενταετία, αν δανειοδοτηθούν προνομιακά με περίοδο χάριτος μια πενταετία οι αγρότες για την ανασύσταση των γεωργικών τους δραστηριοτήτων».

Το ΚΚΕ με την Ερώτηση ζητά:

  • Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα η αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο στο 100% των ζημιών.
  • Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα που θα αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή των αγροτών και της επαρχίας Αγιάς Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ