Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ: Την άμεση απόρριψη του νέου εσωτερικού κανονισμού με τον οποίο η διοίκηση του ομίλου UNITED TEXTILE (πρώην Κλωστήρια Ναούσης) καταργεί μια σειρά κατακτήσεις των εργαζομένων (αργίες, επιδόματα κλπ.) ζητούν με υπόμνημα προς το υπουργείο Απασχόλησης τα σωματεία των εργαζομένων σε ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Γ', ΦΑΝΚΟ, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ, Κ. ΛΟΥΔΟ. Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, αν δε συνεχιστεί η καταβολή των πληρωμών το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, χωρίς καθυστερήσεις.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ: Να απορρίψουν την αύξηση που προτείνει η εργοδοσία και κινείται στα όρια της κλαδικής σύμβασης, δηλαδή 3% από 1/1/2007 και 3% από 1/7/2007, αποφάσισαν σε χτεσινή γενική συνέλευση του σωματείου τους οι εργαζόμενοι στο κέτερινγκ «Αμπέλα» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη η εργοδοσία δεν απαντήσει θετικά στα αιτήματα που έχει καταθέσει το σωματείο και προβλέπει μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς 10%, μηνιαίο επίδομα οδοιπορικών 108 ευρώ κλπ. Τέλος, μετά την εξαγορά της επιχείρησης «Αμπέλα» από τη «Γιουρέστ», η συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοποίηση των δυο σωματείων της ενιαίας πλέον επιχείρησης.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ: Εντελώς απροστάτευτοι παραμένουν οι πάνω από 500 εργαζόμενοι στη μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Λάρισα, τρεις περίπου μήνες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου. Ακόμα πιο σκληρό χτύπημα δέχονται οι εποχιακά απασχολούμενοι, οι οποίοι μετά το «λουκέτο» δεν πήραν ούτε αποζημίωση, ενώ αμφίβολη είναι ακόμα και η εξασφάλιση του πενιχρού επιδόματος ανεργίας. Με υπόμνημα που κατέθεσαν στο υπουργείο Απασχόλησης, όσοι δούλευαν στο εργοστάσιο από 4 μέχρι 8 μήνες το χρόνο, ζητούν ανάμεσα σε άλλα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ, να παραταθεί η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και να δοθεί και στους τετραμηνίτες που έχουν 100 ένσημα το 2006, όπως ισχύει και στα κονσερβοποιεία, κ.α.

ΒΦΛ: Σε αγωνιστική επαγρύπνηση παραμένουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα, εν αναμονή της ανακοίνωσης του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 Ιούλη αναμένεται να γίνει γενική συνέλευση των μετόχων τραπεζών, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα χρέη της ΒΦΛ προς τη ΔΕΠΑ φαίνεται ότι θα προχωρήσει το σχέδιο μετοχοποίησης (30 εκατ. ευρώ) και ρύθμισης (50 εκατ. ευρώ) μακρόχρονης αποπληρωμής. Ως αντάλλαγμα η ΔΕΠΑ θα αποκτήσει τη δυνατότητα να κατασκευάσει στις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ: Σε παναττική στάση εργασίας από τις 12 μ. μέχρι τις 3 μ.μ. προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο μέταλλο, απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα οι 12 απολύσεις που έγιναν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά και να μη γίνει καμιά νέα απόλυση. Την ίδια μέρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία του μετάλλου διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ., στον υφυπουργό Απασχόλησης.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Στην απόλυση 15 εργαζομένων από τους 280 συμβασιούχους στην Υπηρεσία Μηχανογράφησης προχωράει η Δημοτική Αρχή Αθηνών, αρνούμενη να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΕ: Στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Ιούνη, η ΕΣΑΚ πήρε 408 ψήφους (8,8%) και δύο έδρες, η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ) 1.598 ψήφους (34,48%) και επτά έδρες, η ΔΑΚΕ 1.612 ψήφους (32,63) και έξι έδρες, η «Συσπείρωση» (ΣΥΝ), 606 ψήφους (17,39%) και τρεις έδρες, η «Παρέμβαση» 191 ψήφους (4,12%) και μία έδρα και η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» 119 ψήφους (2,57%) και καμία έδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ