Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Σχολεία σε εργοστάσια και λυόμενα

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Τ. Τσιόγκα για τα προβλήματα των σχολείων του νομού

Λύση στις σημαντικές ελλείψεις σε σχολεία και σχολικές αίθουσες, που παρουσιάζει ο Νομός Εύβοιας, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών του Ν. Γκατζή και Τ. Τσιόγκα προς την υπουργό Παιδείας. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας, για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε όλο το νομό, χρειάζεται να χορηγούνται 5 εκατ. ευρώ ετησίως για 5 χρόνια.

Ιδιαίτερα αναφέρονται στην περίπτωση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, που για πολλά χρόνια στεγάζεται σε τμήμα παλιού εργοστασίου. Το νέο σχολείο (με προϋπολογισμό 1.487.350 ευρώ), που θεμελιώθηκε το Σεπτέμβρη του 2003 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμα δεν έχει αποπερατωθεί, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, ενώ από το Σεπτέμβρη, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς κτίριο, λόγω έξωσης, αφού το πρώην εργοστάσιο έχει πουληθεί.

«Με την ίδια "ταχύτητα", σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, έχουν δρομολογηθεί και οι εργασίες για την αποπεράτωση του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας (που σήμερα στεγάζεται σε λυόμενα), συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, για τη φετινή χρονιά έχει εγκριθεί κονδύλι... 157.000 ευρώ (!), δηλαδή ούτε για τις εργασίες εκσκαφής και θεμελίωσης καλά καλά».

«Υπεύθυνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, όπως και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, που, ενώ υπόσχονταν, δεν υλοποιούσαν. Μάλιστα, η κυβέρνηση και ο ΟΣΚ με τη συναίνεση νομαρχών και δημάρχων (που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ) προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της σχολικής στέγης μέσω των ΣΔΙΤ, όπως πρόσφατα συμφώνησαν ο ΟΣΚ και ο δήμαρχος Ληλαντίων για την ανέγερση Γυμνασίου στο Αφράτι κόστους 3 εκατ. ευρώ και ο δήμαρχος Καρύστου για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου κόστους 2,7 εκατ. ευρώ», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Ζητούν δε να διατεθούν από δημόσια χρηματοδότηση τα κονδύλια που απαιτούνται για να λυθεί συνολικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Νομό Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ