Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Διαφήμιση» με... αριθμό πρωτοκόλλου

Το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών του ΣΕΒ προπαγανδίζει το υπουργείο Οικονομίας, ενημερώνοντας τους υπαλλήλους για υποτροφίες

Ρόλο διαφημιστή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών που ίδρυσε ο ΣΕΒ με το όνομα ALBA, φαίνεται ότι ανέλαβε η κυβέρνηση ενημερώνοντας υπηρεσιακά τους δημοσίους υπαλλήλους για τις υποτροφίες του σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

«Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό, το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ALBA, μας ενημέρωσε ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 θα χορηγήσει ΔΩΡΕΑΝ σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης (Υπουργεία) τις παρακάτω Μεταπτυχιακές Υποτροφίες (...)», αναφέρεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Εκπαίδευσης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο στάλθηκε πριν ένα περίπου μήνα με αποδέκτες από την ηγεσία του υπουργείου έως και μια σειρά διευθύνσεις, Γραφεία, Τμήματα, «με την παράκληση να ενημερώσετε τις Υπηρεσίες σας».

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα παραδειγμάτων που αποδεικνύουν πως πίσω από τα κούφια λόγια για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, βρίσκεται κυρίαρχη η επιδίωξη να προωθείται με κάθε ευκαιρία η ιδιωτική εκπαίδευση. Στην προκειμένη, μάλιστα, περίπτωση, έχουμε να κάνουμε και με τρανταχτή προώθηση των θέσεων του κεφαλαίου μέσα στην ίδια τη δημόσια διοίκηση.

Συνιστά, δε, ευθεία πρόκληση το γεγονός ένα υπουργείο να προπαγανδίζει ανοιχτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα ενός Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών, το οποίο μάλιστα ελέγχεται από την έκφραση του μεγάλου κεφαλαίου, που - ως γνωστόν - τίποτα δεν προσφέρει δωρεάν χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα...

Σε ό,τι αφορά το ALBA, αυτοπροσδιορίζεται ως «μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με διεθνή απήχηση. Λειτουργεί υπό τη μορφή σωματείου, με μέλη 58 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)». «Ο κύριος στόχος του ALBA είναι να καταξιωθεί ως ένα κέντρο οδηγούμενης από την έρευνα αριστείας στη διδασκαλία στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, προετοιμάζοντας μια νέα γενιά άρτια καταρτισμένων στελεχών». Φαίνεται πως στις φιλοδοξίες του αυτές, βρήκε σύμμαχο την κυβέρνηση που, όχι μόνο πριμοδοτεί την ιδιωτική εκπαίδευση με την πολιτική της αλλά αναλαμβάνει και ρόλο διεκπεραιωτή στην προσπάθεια του συγκεκριμένου «μαγαζιού» να αντλήσει πελατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ