Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πενιχρές διεκδικήσεις και συναίνεση

Στη στάση της πλειοψηφίας στην ΟΣΕΠ ΤΕΙ αναφέρεται η «Πανεπιστημονική», τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών

Την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ μαζί με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και όλο το λαό να αντιπαλέψουν τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, τονίζει η «Πανεπιστημονική», με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση της Διοίκησης της ΟΣΕΠ ΤΕΙ με τον υφυπουργό Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρο, την περασμένη Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης σημειώνουν ότι παρά το γεγονός πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έντονων αγώνων για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για την ανώτατη παιδεία, «η προσκείμενη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία του ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ όχι μόνο περιορίστηκε σε πενιχρές διεκδικήσεις του τύπου της χορήγησης χαριστικών ετών με αποδοχές της επόμενης βαθμίδας για όσους από το εκπαιδευτικό προσωπικό αποχωρήσουν μετά την 1 Γενάρη 2008, αλλά εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και αγωνία να ψηφιστούν άμεσα τα νομοσχέδια για τις μεταπτυχιακές σπουδές και την έρευνα». Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη προωθήσει τα παραπάνω νομοσχέδια στα Συμβούλια Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ - ΣΑΤΕ), καθώς και στο υπουργείο Ανάπτυξης για έκφραση γνώμης.

Η «Πανεπιστημονική» καταδικάζει τη στάση της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ και καλεί τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ να αλλάξουν τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία και να αγωνιστούν από κοινού με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για θετικές, ριζικές αλλαγές στην Παιδεία, για Ενιαία Ανώτατη δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών και του λαού γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ