Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Βαθιά ... βουτηγμένοι

Στην πορεία προς τις εκλογές, η όποια αντιπαράθεση δε διεξάγεται στο πεδίο της πολιτικής, αλλά στο πεδίο της παραπολιτικής, της όξυνσης, της πόλωσης, της σκανδαλολογίας.

*

Την ίδια ώρα, και ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανταλλάσσουν «κομπλιμέντα» του τύπου «είστε σπείρα» - «όχι, εσείς είστε εγκληματική οργάνωση», το ΚΚΕ προσπαθεί να μιλήσει για το μεροκάματο που με ευθύνη και των δυο είναι στα 650 ευρώ. Επιδιώκει να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης την ανεργία που αγκαλιάζει 500.000 ανθρώπους. Τη φτώχεια που αγκαλιάζει 2.000.000 ανθρώπους. Τις συντάξεις της πείνας. Τη διάσωση του δημόσιου πλούτου, είτε αφορά τα δάση, είτε τους αιγιαλούς, είτε τις δημόσιες επιχειρήσεις, είτε ακόμα κι αυτές τις εθνικές οδούς που έχουν παραδοθεί σε εργολάβους.

*

Προφανώς, αυτή η πολιτική συμπεριφορά από την πλευρά του ΚΚΕ δεν εξυπηρετεί όσους θέλουν να υποβιβάσουν την πολιτική σε μια ηθικά ατροφική ενασχόληση, όπου θα υπάρχει χώρος μόνο για σκάνδαλα, για συναλλαγές, για δοσοληψίες, για μίζες και για ύβρεις.

*

Η επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (διότι δεν πρόκειται για «προσωπικό» θέμα του Πάγκαλου), αυτή η προβοκατόρικου και γκαιμπελικού χαρακτήρα επίθεση περί δήθεν ύπαρξης «κοινών επιχειρήσεων μεταξύ ΚΚΕ - ΝΔ» έχει ένα και μόνο στόχο: Να τραβήξει, να συμπαρασύρει και το ΚΚΕ στο δικομματικό «γήπεδο» της μπόχας και του βούρκου της σκανδαλολογίας.

Είναι ένα «γήπεδο» με το οποίο το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση, που δεν του ταιριάζει. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Δεν είμαστε ίδιοι! Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά θα μετατραπεί και σε μπούμερανγκ.

*

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει, ούτε να ακολουθήσει αυτόν τον κατήφορο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα δίνει, όταν χρειάζεται και όταν εκτιμά, απαντήσεις στους συκοφάντες, στους υβριστές και στους προβοκάτορες, οι οποίοι δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν μαζί του πολιτικά, αλλά μόνο στο επίπεδο της λάσπης.

Στο πεδίο αυτό, της λάσπης, θα μείνουν μόνοι τους. Βαθιά νυχτωμένοι και βαθιά βουτηγμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ