Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ
Νόμιμες ... παρανομίες

Με τη βούλα του κράτους παρανομούν οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αφού η νομοθεσία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους ώστε να αποφεύγουν πρόστιμα και κλείσιμο όταν χρειάζεται και να συνεχίζουν να λειτουργούν καταπατώντας κανόνες υγιεινής και δημόσιας ασφάλειας.

Και μπορεί χτες ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης να κατέθεσαν κοινή (σ.σ. και της ΕΛ.ΑΣ.) πρόταση ώστε να σταματήσει η ασυδοσία στη λειτουργία των κέντρων, απέφυγαν όμως να καταδείξουν και τις ευθύνες της ίδιας της Αυτοδιοίκησης που αδειοδοτεί τα μαγαζιά και παραβλέπει τις παραβιάσεις τους, πολλές φορές για λόγους εισπρακτικούς. Η περίπτωση των περιοχών Γκάζι και Ψυρρή είναι χαρακτηριστική, όπου επιπλέον τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα λειτουργούν με άδεια κυλικείου ή καφενείου.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι ανωτέρω, κατατέθηκαν μια σειρά προτάσεις τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα και να σφραγίζονται τα μαγαζιά, που τώρα πετυχαίνουν στα δικαστήρια αποφάσεις αναστολής σφράγισης. Στο μεταξύ, ο Γ. Σγουρός παρουσίασε στο χτεσινό νομαρχιακό συμβούλιο την πρόταση και ζήτησε την έγκριση του σώματος. Οι σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» σημείωσαν ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί ενημέρωση του σώματος και ζήτησαν έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο ώστε να μπορέσουν να μελετήσουν την πρόταση πριν την ψηφίσουν, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ