Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στο έλεος των εμπόρων

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα τις εξευτελιστικές τιμές τις οποίες προσφέρουν οι χονδρέμποροι στους παραγωγούς πεπονιών, καρπουζιών και άλλων αγροτικών προϊόντων στον νομό Τρικάλων αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει: «Με οικονομική καταστροφή απειλούνται οι παραγωγοί καρπουζιών, πεπονιών και άλλων φθαρτών αγροτικών προϊόντων του ν. Τρικάλων και άλλων νομών της χώρας εξαιτίας των οξυμένων προβλημάτων διάθεσης της παραγωγής τους και των εξευτελιστικών τιμών, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Η ασυδοσία και οι εκβιασμοί των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών έχουν προσλάβει προκλητικές διαστάσεις με αποτέλεσμα οι τιμές καταναλωτή να είναι πολλαπλάσιες των τιμών παραγωγού. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες επειδή στο όνομα της ελεύθερης αγοράς δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας των αγροτών και των καταναλωτών, ενώ με την πολιτική της ενισχύει τους εμποροβιομηχάνους και περιθωριοποιεί τους συνεταιρισμούς».

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει για να διατεθούν έγκαιρα και σε ικανοποιητικές τιμές τα μποστανικά του Ν. Τρικάλων;
  • Τι ενέργειες θα κάνει για να περιορίσει την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων και να σταματήσει την αισχροκέρδεια σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ