Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία για το κύμα καύσωνα

Σε κατάσταση ετοιμότητας ενόψει του καύσωνα τίθενται από την Κυριακή το πρωί τα νοσοκομεία της χώρας σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Βέβαια, τα νοσοκομεία της χώρας ήδη λειτουργούν σε συνθήκες με προσωπικό ασφαλείας καθώς στα τρομακτικά κενά του νοσηλευτικού προσωπικού προστίθενται και οι καλοκαιρινές άδειες που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι. Ετσι η κατάσταση ετοιμότητας - που θα ισχύσει απ' τις 8 π.μ. της Κυριακής μέχρι την ύφεση του φαινομένου - δε θα σημάνει καμία πρόσθετη βοήθεια προς τα νοσοκομεία από μέρους της Πολιτείας, ενώ θα επιβαρυνθεί ένα ήδη εξαντλημένο από την εντατικοποίηση προσωπικό. Ετσι το υπουργείο Υγείας θα περιοριστεί στην απλή καταγραφή των ασθενών με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας συνιστά προς τους πολίτες τα ακόλουθα μέτρα: Να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις εφόσον δε συντρέχει επείγουσα ανάγκη. Να επιλέγετε άνετα, δροσερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Να φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου. Να διαλέγετε σκιερά μέρη, να αποφεύγετε τις εξωτερικές εργασίες. Πίνετε αρκετό νερό, αποφύγετε το αλκοόλ και τρώτε ελαφρά γεύματα. Φροντίζετε ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες (Βρέφη - Ηλικιωμένοι- Ασθενείς). Σε περίπτωση έντονης αδιαθεσίας επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας Ιατρό, τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή επισκεφτείτε το πλησιέστερο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ