Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας

Την παράνομη και απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας αλλά και την ένταση των κρουσμάτων αστυνομικής βίας καταδικάζουν και καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του 18 ΑΝΩ, το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Κατά των Ναρκωτικών και η Επιτροπή Εργαζομένων στο 18 ΑΝΩ.

Αφορμή για την καταγγελία είναι το εξής περιστατικό: Πριν μια βδομάδα, άνδρες του ΑΤ Ακροπόλεως έκαναν έλεγχο σε τοξικομανή τον οποίο αφού συνέλαβαν, άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές, κλοτσιές και γκλομπς, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Ενώ αυτός ο άνθρωπος βρισκόταν σε κατάσταση κρίσης, χτυπημένος, οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον δέρνουν με τον πιο βάναυσο και βάρβαρο τρόπο. Εκείνη τη στιγμή κάποιος πολίτης μπροστά σε αυτή τη θηριωδία δεν άντεξε να σιωπήσει και είπε στους αστυνομικούς ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει ιατρική περίθαλψη. Τον συνέλαβαν και αφού μαζί με κάποιους τοξικομανείς τον φόρτωσαν στην κλούβα, τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, τον πέρασαν από το Αυτόφωρο και με χαλκευμένες κατηγορίες τον παρέπεμψαν για να δικαστεί την Τετάρτη 25 Ιούλη».

«Και αυτό το περιστατικό εντάσσεται στη μακρά αλυσίδα γεγονότων που έχουν να κάνουν με φαινόμενα αυταρχισμού και αστυνομικής βίας από τη μια και από την άλλη στα βασανιστήρια και στον εξευτελισμό μέσα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα». Οι παραπάνω φορείς καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ