Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ανακληθεί η απόφαση - «έκτρωμα»

Την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης - «έκτρωμα» όπως τη χαρακτηρίζουν, απαιτούν με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Αγγελος Τζέκης και Τάκης Τσιόγκας.

Οι τρεις βουλευτές αφού ξεκαθαρίζουν στο κείμενο της Ερώτησης ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας τις εξωφρενικές αξιώσεις των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες μεταφορές», επισημαίνουν ότι η Υπουργική Απόφαση «τινάζει στον αέρα τις κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, για να προωθηθούν αντίστοιχες αντιδραστικές αλλαγές στις Δημόσιες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ)». Τονίζουν επίσης ότι με την απόφαση δίνεται η δυνατότητα στα διοικητικά συμβούλια των ΟΛΠ, ΟΛΘ «να αλλάξουν τους όρους αμοιβής και δουλιάς των εργαζομένων ανεξάρτητα από τα δικαιώματα που περιλαμβάνονται στις κλαδικές συμβάσεις».

«Είναι προφανές - σημειώνεται - ότι όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον κλάδο θα έχουν χειρότερους όρους αμοιβής, δουλιάς και κατ' επέκταση ασφάλισης, σε σχέση με τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι στον κλάδο» και επισημαίνεται ότι η αντεργατική επίθεση της ΝΔ «στρέφεται γενικότερα στο σύνολο των εργαζομένων και στη συλλογική δράση της εργατικής τάξης».

«Το ΚΚΕ - τονίζεται στην Ερώτηση - εκφράζοντας τη βούληση των εργαζομένων στα λιμάνια και γενικότερα της εργατικής τάξης απαιτεί η κυβέρνηση της ΝΔ να ανακαλέσει άμεσα την Κοινή Υπουργική Απόφαση - "έκτρωμα"». Οι τρεις βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς που υπογράφουν την Απόφαση: «Αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης άμεσα να ανακαλέσει» την Απόφαση «και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ