Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κανένας εφησυχασμός για το Ασφαλιστικό

Το σκηνικό παραπλάνησης που στήνει η κυβέρνηση, ενώ στην ουσία στηρίζει τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος της ασφάλισης των γυναικών στο Δημόσιο, καταγγέλλει η Γραμματεία

Η δήθεν «ισοτιμία» των γυναικών, που επικαλείται η Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι πρόσχημα για να ενταθεί η ανισότητα, να χτυπηθούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να αυξηθεί η εκμετάλλευση των εργαζόμενων γυναικών, υπογραμμίζει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ σχετικά με την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από την Κομισιόν.

Ταυτόχρονα, η Γραμματεία Γυναικών καταγγέλλει το σκηνικό παραπλάνησης των εργαζομένων που έστησε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, αλλά και τη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ενοχλήθηκαν «μόνο για τον αιφνιδιασμό» και «έσπευσαν να καθησυχάσουν τις εργαζόμενες και να τις καλέσουν να μη βγαίνουν στη σύνταξη πρόωρα, αντί να καλέσουν σε κινητοποιήσεις και επαγρύπνηση».

Ο πραγματικός στόχος της ΕΕ, τονίζει η Γραμματεία, είναι να ενταθεί η ανισότητα και να αυξηθεί η διπλή ανισοτιμία και εκμετάλλευση της εργαζόμενης, αλλά και να αλωθούν και άλλα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, επισημαίνει η Γραμματεία, επιδιώκει και αυτή την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών μετά τις εκλογές «για να μην αναλάβει προεκλογικά το πολιτικό κόστος».

Η Γραμματεία καταδικάζει την ΕΕ και τις αποφάσεις της και καλεί σε καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καταλήγοντας δηλώνει ότι «εμείς δε θα καθησυχάσουμε κανέναν εργαζόμενο. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας και θα διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού της γυναίκας και του κοινωνικού της ρόλου και όχι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες». Τα αιτήματα αυτά είναι:

Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη των γυναικών στα 55 (στα 50 για τα ΒΑΕ) ή στα 30 χρόνια δουλιάς, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Μόνιμη και σταθερή δουλιά με αμοιβές που να καλύπτουν τις ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών τους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Ενταξη των γυναικολογικών ιατρείων, συμβουλευτικών και παιδιατρικών τμημάτων στα Κέντρα Υγείας, των μαιευτηρίων και των μαιευτικών κλινικών των νοσοκομείων στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, εξειδικευμένο για την προστασία της γυναίκας. Ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας των άνεργων γυναικών. Κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, δωρεάν κρατικοί και σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικών εγκαταστάσεων για την οικογένεια. Διεύρυνση προγραμμάτων λαϊκής στέγης με ιδιαίτερη μέριμνα για τα νέα ζευγάρια. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας για τις γυναίκες και άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεδομένη η μισθολογική ανισότητα σε βάρος των γυναικών (2018-04-12 00:00:00.0)
Ενταση της δράσης για την οργάνωση των εργαζομένων (2012-05-15 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στις 30 Νοέμβρη (2009-11-17 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ τιμά τη γυναίκα της εργατικής τάξης (2006-03-03 00:00:00.0)
Για τη δράση των γυναικών στο λαϊκό κίνημα (2005-06-22 00:00:00.0)
Ζωή Σώκου (1995-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ