Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Επιμένει για την εφαρμογή των συμβάσεων

Νέα Ερώτηση βουλευτών του Κόμματος για τη μη εφαρμογή των συμβάσεων στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα από τους εργοδότες

Να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εργαζομένων στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, απαιτεί το ΚΚΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ με νέα Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Αγγ. Τζέκης, Αντ. Σκυλλάκος, Τ. Τσιόγκας, προς τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με προηγούμενη Ερώτησή τους στα δύο υπουργεία είχαν θέσει το ζήτημα, αλλά οι απαντήσεις που έδωσαν ήταν να δηλώνουν αναρμόδια και να παραπέμπουν το ένα στο άλλο! Δεδομένου, συνεχίζουν οι βουλευτές, «ότι δεν μπορεί όλοι να είναι αναρμόδιοι, επανακαταθέτουμε τη συγκεκριμένη Ερώτηση, προκειμένου να δοθεί απάντηση».

Στη ΣΣΕ, τονίζουν, που υπέγραψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας το 2001, το εβδομαδιαίο ωράριο του νοσηλευτικού προσωπικού των κλειστών μονάδων καθορίζεται σε 37,5 ώρες, αλλά και τους δίνεται ειδική άδεια και επίδομα. Οι εργοδότες όμως, έχοντας στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και εκμεταλλευόμενοι τη στάση της κυβέρνησης που λειτουργεί σαν «Πόντιος Πιλάτος» και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, δεν εφαρμόζουν τη ΣΣΕ στο σκέλος του ωραρίου, γιατί δεν αποδέχονται την ορολογία «κλειστές μονάδες», επικαλούμενοι ότι έπρεπε να αναφέρονται σαν «ειδικές μονάδες».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να υποχρεωθούν οι εργοδότες να εφαρμόσουν την ουσία της ΣΣΕ χωρίς άλλες καθυστερήσεις και να καταβάλουν στους εργαζόμενους ό,τι δικαιούνται από τη ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ