Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόσθετες αμοιβές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού...

Πολλή δουλιά «έπεσε» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, σκέφτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και με τροπολογία σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο στη Βουλή αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό. Ετσι, με τη ρύθμιση «απελευθερώνονται» τα ανώτατα όρια των πρόσθετων αμοιβών των μελών της Επιτροπής, κατ' εξαίρεση των περιορισμών του ν.1256/82. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η αναπροσαρμογή επιβάλλεται καθώς αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ερευνώμενων και εκδικαζόμενων υποθέσεων.

Είναι μια ρύθμιση σαφώς προσαρμοσμένη σε μια γενικότερη πρακτική. Εδώ έρχεται το κράτος και για μια βελτίωση σε υπηρεσία του δημόσιου τομέα χρεώνει εξτρά τον εξυπηρετούμενο πολίτη.

Η εξέλιξη δε θεωρείται κάτι αυτονόητο. Ερχεται ο πλοιοκτήτης και σου λέει θέλω περισσότερα χρήματα για τα γρηγορότερα πλοία, λες και το νέο πλοίο στον 21ο αιώνα είναι κάτι εξαιρετικό και το «κανονικό» είναι οι ταχύτητες και το περιβάλλον του 1950.

Οπότε και στην περίπτωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ισχύει το περισσότερα λεφτά για περισσότερη δουλιά. Αυτό που λένε και οι εργαζόμενοι, μόνο που κανείς δεν τους ακούει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ