Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Αρνήθηκε μετονομασία οδού σε «Ηλ. Αποστόλου»...

Καταψήφισε η πλειοψηφούσα παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ

Με προσχήματα και δικαιολογίες η πλειοψηφούσα παράταξη στο 6ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας (ΝΔ), αρνήθηκε, επί της ουσίας, να τιμήσει τη μνήμη της μεγάλης ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Ηλέκτρας Αποστόλου.

Συγκεκριμένα, στην προχτεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, τέθηκε ως θέμα - μετά από πρόταση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» - η μετονομασία της οδού «Ελπίδος» σε «Ηλ. Αποστόλου» καθώς και η τοποθέτηση αναμνηστικής πλακέτας, διότι σε εκείνο το δρόμο βρίσκεται το κτίριο της γερμανικής κομαντατούρ, όπου συνελήφθη, μαρτύρησε και δολοφονήθηκε η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», διεύρυνε την πρόταση, προτείνοντας, να αγοραστεί το κτίριο της οδού Ελπίδος 3 και να μετατραπεί σε μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Συγκεκριμένα, η Βέρα Καραγιάννη, διαμερισματική σύμβουλος της «Συμπαράταξης», τόνισε ότι «παρ' όλο που ο δρόμος είναι πολύ μικρός για το ύψος των ηρωικών αγώνων της Ηλ. Αποστόλου, συμφωνούμε με την πρόταση και παράλληλα προτείνουμε να αγοραστεί το κτίριο της οδού Ελπίδας 3 από το δήμο και γίνει Μουσείο Εθνικής Αντίστασης». Η Β. Καραγιάννη στηλίτευσε επίσης το γεγονός ότι σε αυτό το ιστορικό κτίριο, σήμερα, στεγάζεται ένα... μπαρ! Την πρόταση για μετονομασία του δρόμου, στήριξε και η παράταξη «Η Αθήνα Αλλάζει».

Ωστόσο, η πλειοψηφία, που πρόσκειται στη ΝΔ, αρνήθηκε την πρόταση! «Είναι ντροπή να μην τιμάμε τους αγωνιστές της Αντίστασης, παρά μόνο στα λόγια», τόνισε η Β. Καραγιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ