Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γράμμος καίγεται!

Εκτός ελέγχου ήταν χτες η φωτιά στο Γράμμο κατακαίγοντας πευκοδάση και ελατοδάση. Τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς που άρχισε το καταστρεπτικό της έργο τη Δευτέρα και πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα τη χτεσινή μέρα να υπάρχουν πάνω από 20 εστίες στις περιοχές της Κοτύλης, του Πεύκου και των Λιβαδιών.

Κάτοικοι και φορείς του Νομού Καστοριάς διαμαρτύρονταν γιατί δεν παρουσιάστηκαν εναέρια μέσα για να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά και έκαναν έκκληση για αποστολή πυροσβεστικών δυνάμεων από άλλες περιοχές και φυσικά αεροπλάνων. Πάντως, η Πυροσβεστική, με τις περιορισμένες δυνάμεις που διαθέτει στο Νομό Καστοριάς, αδυνατεί να πλησιάσει τις εστίες της φωτιάς, που βρίσκονται σε δύσβατες και ναρκοθετημένες περιοχές.

Ελλειψη συντονισμού

Σε σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου για τις πυρκαγιές, που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης έκαναν λόγο για έλλειψη συντονισμού στο έργο της πυρόσβεσης και για την ανάγκη ενίσχυσής τους από την κυβέρνηση για την απόκτηση μηχανημάτων πυρόσβεσης.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στο περιαστικό δάσος Σέιχ - Σου, αποφάσισε χτες η Νομαρχία Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα του Δάσους Κέδρινου Λόφου, που περικλείεται από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων - Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πανοράματος - Χορτιάτη από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ