Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαγόρεψαν σε ευρωβουλευτές να επισκεφτούν τους 5 Κουβανούς πατριώτες

Ερώτηση προς την υπουργό των Εξωτερικών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς την υπουργό των Εξωτερικών, αναφορικά με την απαγόρευση της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Πολιτικής Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς - Βόρειας και Πράσινης Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους πέντε Κουβανούς που κρατούνται στις ΗΠΑ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη. Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οπως είναι γνωστό, οι αρχές των ΗΠΑ απαγόρευσαν σε αντιπροσωπεία της Πολιτικής Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς - Βόρειας και Πράσινης Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας, να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη στις αμερικάνικες φυλακές, όπου κρατούνται, σε συνθήκες απομόνωσης, άδικα και παράτυπα, οι πέντε Κουβανοί πατριώτες Ρ. Γκονζάλες, Α. Γκουερέρο, Φ. Γκονζάλες, Ζ. Χερνάντες και Ρ. Λαμπανίνο. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι αρχές των HΠA προέβαλαν, παραβιάζοντας, μεταξύ άλλων, κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, την απαράδεκτη δικαιολογία ότι οι επισκέπτες δεν γνώριζαν προσωπικά τους κρατούμενους, πριν από την κράτησή τους!

Μετά από αυτά, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ελληνική κυβέρνηση προς τις αρχές των ΗΠΑ καθώς και προς την ΕΕ και τα αρμόδια όργανά της, ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η επίσκεψη στους κρατούμενους Κουβανούς πατριώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ