Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πιέσεις προς Μπαϊκάλ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Κίνημα κατά του Προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, (CHP) Ντενίζ Μπαϊκάλ, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν οι αντίπαλοί του, μετά τη συντριπτική ήττα του κόμματός του στις εκλογές, επιδιώκοντας αλλαγές στην ηγεσία. Μεταξύ των πολέμιων του Μπαϊκάλ, που επιθυμούν την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του CHP, περιλαμβάνονται στελέχη του κόμματος που σχεδιάζουν εκδηλώσεις εναντίον του με την πρώτη να πραγματοποιείται σήμερα, μπροστά στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος. Εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν μέχρι και την παραίτησή του, όπως τονίζουν οι ενορχηστρωτές τους.

Συνέντευξη υπέρ της παραίτησης Μπαϊκάλ, έδωσε χτες και ο δήμαρχος της περιοχής Σισλί στην Κωνσταντινούπολη Μουσταφά Σαριγκιούλ, από τους βασικούς εσωκομματικούς του αντιπάλους. «Ηλθε η ώρα να εγκαταλείψετε τις θέσεις σας, μην καθυστερείτε», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους «ηττημένους», εξηγώντας ότι δεν έχει προσωπικά με τον πρόεδρο αλλά ο Μπαϊκάλ έχει μεγάλο πρόβλημα με τους «συμπολίτες μας», δεδομένου ότι σε δημοσκοπήσεις μόνο το 40% των ψηφοφόρων του CHP τον θεωρεί ικανό για την προεδρεία του κόμματος.

Στο μεταξύ χτες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «CNN Turk», τέσσερα στελέχη του κουρδικού ΡΚΚ σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο βουνό Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν δεν έχουν γνωστοποιηθεί, προκειμένου να διευκρινιστεί αν οφειλόταν σε τουρκική επίθεση ή σε άλλους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ