Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Λουτρό αίματος από τους ΝΑΤΟικούς

Από τις τελευταίες επιχειρήσεις των ΝΑΤΟικών κατοχικών

Associated Press

Από τις τελευταίες επιχειρήσεις των ΝΑΤΟικών κατοχικών
ΚΑΜΠΟΥΛ, ΚΑΝΤΑΧΑΡ.--

Πάνω από 70 άμαχοι - πολίτες έχασαν χτες τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων των κατοχικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων, στις επαρχίες Χελμάντ και Ουρουζγκάν, ενώ συνεχίζεται η ομηρία των 22 Νοτιοκορεατών από τους Ταλιμπάν.

Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις χτες πραγματοποίησαν δύο πολύνεκρες αεροπορικές επιθέσεις, με θύματα αμάχους, μη διστάζοντας να πλήξουν ακόμα και σπίτια, ενώ όταν ερωτήθηκε ο αντιστράτηγος Τσάρλι Μάγιο, απάντησε ότι η Isaf επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιεί εκτεταμένες επιθέσεις, ωστόσο δεν έχει πληροφορίες για το θάνατο αμάχων. Υποστήριξε δε, όντας προκλητικός, ότι οι νεκροί είναι Ταλιμπάν, οι οποίοι επειδή δε φορούν στολή, ώστε να ξεχωρίζουν, φέρονται ως πολίτες για τη δημιουργία εντυπώσεων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση της επαρχίας Χελμάντ, στην πόλη Γκέρεσκ, περίπου 60 πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά το βομβαρδισμό και 20 ακόμα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, ενώ στο Σαρ Σένο της επαρχίας Ουρουζγκάν, οι νεκροί ανέρχονται στους 15.

Στο μεταξύ μετά και τη λήξη του χτεσινού τελεσιγράφου των Ταλιμπάν, για τους 22 εν ζωή Νοτιοκορεάτες, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Οι Ταλιμπάν δηλώνουν ότι δε θα δοθεί νέα προθεσμία και καλούν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν να συνεργαστεί, απελευθερώνοντας ισάριθμους δικούς τους κρατούμενους, ενώ σημειώνουν ότι αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις θα προχωρήσουν στην εκτέλεση των ομήρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ