Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Κινδυνεύει με οικονομικό στραγγαλισμό

Με λουκέτο απειλείται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών εξαιτίας του σοβαρού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Το πρόβλημα οφείλεται στην πρωτοφανή ενέργεια της διοίκησης του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ ΟΤΕ, στο οποίο ασφαλίζονται και παίρνουν σύνταξη οι εργαζόμενοι των ΟΣΕ, ΟΤΕ και ΕΛΤΑ) να μην αποδίδει στο Σύνδεσμο τις συνδρομές των συνταξιούχων που παρακρατά για λογαριασμό του.

Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1991 και μέχρι το Μάρτη του 2006 απαριθμούσε 3.578 μέλη. Τον Οκτώβρη του 2005 η διοίκηση του ΤΑΠ ΟΤΕ διέγραψε από τις καταστάσεις του Ταμείου όλα τα μέλη του Συνδέσμου και ζήτησε την υποβολή νέων αιτήσεων εγγραφής μελών με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους. Παρά τις σοβαρές δυσκολίες ο Σύνδεσμος κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1.000 αιτήσεις που κατέθεσε στο Ταμείο, το Γενάρη του 2007. Παρά το γεγονός ότι οι συνδρομές των μελών έχουν κρατηθεί από το Ταμείο η διοίκηση δεν τις έχει αποδώσει στο Σύνδεσμο.

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι και το γεγονός ότι η διοίκηση παρακρατούσε τις εισφορές και των «παλιών» μελών του Συνδέσμου (δηλαδή των 3.578) από το Μάρτη του 2003 μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2006, οι οποίες βρίσκονται στο ΤΑΠ ΟΤΕ χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς «αξιοποιούνται». Η στάση της διοίκησης του ΤΑΠ ΟΤΕ προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ