Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Στο κενό κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης

Συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας περιόδευσαν χτες στο ξενοδοχείο και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τη σύλληψη της συνδικαλίστριας Μ. Αλικιώτη

Την προσπάθεια της πολυεθνικής «Στάργουντ» να τρομοκρατήσει το κλαδικό Σωματείο και τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο του Αστέρα Βουλιαγμένης, κατήγγειλαν χτες συνδικαλιστές από το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Αφορμή της περιοδείας ήταν η σύλληψη από αστυνομικούς της Μ. Αλικιώτη, μέλους του ΔΣ του Συνδέσμου και εργαζόμενη στον Αστέρα Βουλιαγμένης, την ώρα που συμμετείχε σε έλεγχο του ΚΕΠΕΚ για ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην επιχείρηση. Η χτεσινή περιοδεία αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων του Συνδέσμου για το θέμα. Την ίδια μέρα της σύλληψης, ο Σύνδεσμος παρενέβη άμεσα στο αστυνομικό τμήμα και την εργοδοσία ενώ την επομένη μοίρασε στους εργαζόμενους ανακοινώσεις καταγγελίας την ώρα αλλαγής της βάρδιας.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, μιλώντας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τόνισαν ότι στόχος της προσπάθειας τρομοκράτησης είναι η πολυεθνική να εφαρμόσει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της, επιβάλλοντας ακόμα πιο άθλιες εργασιακές συνθήκες. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, τόνισαν, βρίσκει εμπόδια στη δράση του Συνδέσμου και των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και να αντισταθούν στην εργοδοτική τρομοκρατία που στόχο έχει να απομακρύνει τους εργαζόμενους από τον αγώνα για την ικανοποίηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Από τη μεριά των εργαζομένων, καταδικάστηκε το νέο κρούσμα αυταρχισμού και εκφράστηκε η στήριξή τους στην πρωτοπόρα δράση της συνδικαλίστριας και του Συνδέσμου.

Κρούσμα τρομοκρατίας και στη Ζάκυνθο

Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση έχει βάλει στο στόχαστρο η εργοδοσία και στο ξενοδοχείο «Ζάντε Παρκ», στη Ζάκυνθο, με την αγαστή συνεργασία του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά. Σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚ), πριν ένα μήνα περίπου το ξενοδοχείο απέλυσε εργαζόμενη. Το γεγονός της απόλυσης, που και η Επιθεώρηση Εργασίας χαρακτήρισε παράνομη, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του ΕΚ που πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία του ξενοδοχείου.

Την περασμένη Κυριακή 29 Ιούλη στελέχη του ΕΚ έκαναν περιοδεία στο ξενοδοχείο, όπου η εργοδοσία επιχείρησε, ανεπιτυχώς, με τη βοήθεια της αστυνομίας να τους βγάλει έξω. Οι συνδικαλιστές παρενέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά όπου κατήγγειλαν τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων και ζήτησαν τα στοιχεία τους. Η αστυνομία όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία αλλά προσπάθησε και να βάλει στο κρατητήριο τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Τ. Στρούζα, και μέλη της διοίκησης. Η προσπάθεια έπεσε στο κενό, κάτω από την άμεση κινητοποίηση των Σωματείων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ αλλά και την τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ