Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεκλογική ανακύκλωση της ανεργίας

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για τα προγράμματα απασχόλησης απολυμένων

Με μια ενορχηστρωμένη προεκλογική κοροϊδία είναι αντιμέτωποι οι απολυμένοι των κλειστών εργοστασίων της Θεσσαλονίκης (ΒΑΛΚΑΝ, ΒΙΑΜΥΛ, κ.ά.), καθώς εξαγγέλθηκε κυβερνητικό «πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας» για, δήθεν, απορρόφηση των ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας. Την άγρια εκμετάλλευση του δράματος των ανέργων από τους υπαίτιους της ανεργίας καταγγέλλει σε δελτίο Τύπου η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

«Ακόμα ένα "πρόγραμμα" απορρόφησης των ανέργων θα έχει τα αποτελέσματα των προηγούμενων, δηλαδή ΜΗΔΕΝ», σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι αυτοί που σήμερα διαφημίζουν «προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας» είναι «οι ίδιοι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που ανοίξανε τα σύνορα για να φύγουν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να βρουν εκεί ακόμα φθηνότερους δούλους αλλά κι όσους (ΣΥΝ) τους κάνουνε τις πλάτες θαυμάζοντας την ΕΕ».

Το «πρόγραμμα», που αφορά στη δήθεν απορρόφηση των ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας, εξαγγέλθηκε σε πρόσφατη συνάντηση του γγ του υπουργείου Απασχόλησης, εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης κι απολυμένων των κλειστών εργοστασίων.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτοντας σε όλη της την έκταση την υποκρισία των κυβερνητικών εξαγγελιών, η εταιρεία ΙΝΤΙCΟΜ, εργολαβική της SIEMENS στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωνε τρεις απολύσεις εργατριών (οι δυο μάλιστα συνδικαλίστριες), αφού κλείνει τη γραμμή παραγωγής πηνίων, λόγω μεταφοράς στην Τσεχία. Να μη δεχτούν καμία απόλυση κάλεσε τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση, που πραγματοποίησε άμεσα στο εργοστάσιο.

Με αφορμή το γεγονός ότι στην ίδια σύσκεψη, οι «γαλαζοπράσινοι» δήμαρχοι ζήτησαν νέα κονδύλια για τις δημοτικές επιχειρήσεις, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι παράλληλα με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων «κυβερνήσεις αλλά κι οι εντεταλμένοι τους στους δήμους χρησιμοποιούν τα κονδύλια για τη δημιουργία εκλογικής πελατείας, μέσα από τα όργια των δημοτικών επιχειρήσεων - εργολάβων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τους ταΐζουν στο στόμα... (2016-08-31 00:00:00.0)
Ανακυκλώνουν την ανεργία (2009-08-19 00:00:00.0)
Αγώνας χωρίς πισωγυρίσματα (2006-02-15 00:00:00.0)
Κοροϊδίας το ανάγνωσμα... (2005-11-29 00:00:00.0)
Σημεία (και τέρατα) (1997-04-15 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη, ενάντια στο ξεπούλημα του Σκαραμαγκά (1995-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ