Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Κοροϊδίας το ανάγνωσμα...

Τα γνωστά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ «μέτρα» συγκάλυψης της ανεργίας - και μάλιστα για ελάχιστους - ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εργασίας

«Ασπιρίνες» για να αντιμετωπίσει το δράμα 1.000 από τους χιλιάδες απολυμένους των κλειστών εργοστασίων της Θεσσαλονίκης, εξήγγειλε ο υφυπουργός απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη. Εταξε νέες κρατικές επιδοτήσεις στους βιομήχανους και για τους εργαζόμενους υποσχέθηκε προγράμματα μετάλλαξης άνεργων και απολυμένων σε «επιχειρηματίες», επέκταση της μερικής απασχόλησης με χρησιμοποίηση της Νομαρχίας και των Δήμων.

Στη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη, με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με εκπροσώπους του Συνδικάτου Ιματισμού και καπνεργάτες, ο Γ. Γιακουμάτος μοίρασε ακάλυπτες «επιταγές απασχόλησης» - όπως χαρακτήρισε τα μέτρα - για περίπου 1.000 άνεργους. Ανακοίνωσε 150 θέσεις μερικής απασχόλησης 18μηνης διάρκειας - οι 100 στη Νομαρχία και οι 50 σε Δήμους - νέα προγράμματα επιδότησης των βιομηχάνων - 16 και 20 ευρώ ημερησίως για απασχόληση ανέργων - και προγράμματα επιδότησης ανέργων για τη δημιουργία επιχειρήσεων.

Ικανοποιημένοι φαίνεται πως βγήκαν από τη συνάντηση οι συνδικαλιστές της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) και ετοιμάζονται τις επόμενες μέρες να μεταβούν στην Αθήνα για να εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Πάλη για μέτρα ουσιαστικής προστασίας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον νέο εμπαιγμό σε βάρος των ανέργων. Σημειώνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (βλ. επιδότηση εργοδοτών αντί στήριξη των ανέργων, αντικατάσταση της πλήρους σταθερής εργασίας από τη μερική απασχόληση, προγράμματα ψευτοκατάρτισης, κλπ.) ακολουθεί την ίδια, απαράλλακτη πολιτική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου και των αρπακτικών του.

«Οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι εργαζόμενοι, τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν από τις κυβερνήσεις είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που η ΕΕ καταργεί την κλωστοϋφαντουργία, τον καπνό, πολλούς παραγωγικούς κλάδους, καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουν στα κόμματα που ορκίζονται στο μονόδρομο της ΕΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη για να περάσουν αυτές οι πολιτικές. Να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, επίδομα ανεργίας στα 1.050 ευρώ για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, ασφάλιση για όλο το χρόνο της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ