Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στη μάχη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Εντείνεται μέρα με τη μέρα η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πλατιά σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση της δουλιάς ενόψει της απεργίας. Ηδη έχει οριστεί η απεργιακή συγκέντρωση για τις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ στις 8 Δεκέμβρη, 6 μ.μ. στο καφέ «Μπλόκο». Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πόλη θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης, ενώ στην Πιερία ορίστηκε για τις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Απόφαση συμμετοχής του κλάδου στην απεργία πήρε κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας με το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ.

Για την οργάνωση της δουλιάς μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση το Σωματείο Γυμναστών Προπονητών Ν. Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του, την Κυριακή, 4 Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα. Ηδη, το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία «σφράγισαν» με την προχτεσινή τους Γενική Συνέλευση τα μέλη της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, υπερψηφίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Στη Συνέλευση αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός τόσο για ζητήματα που αφορούν γενικά την εργατική τάξη, όσο και για ειδικότερα ζητήματα του κλάδου.

Την ανάγκη να συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη, υπογραμμίζει και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ