Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
«Μήτρα» των προβλημάτων η εμπορευματοποίηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του νοσοκομείου πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού, της ακατάλληλης υποδομής του, εξέφρασε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Νάνο Γραμματέα της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στον πρόεδρο του νοσοκομείου καθηγητή Σ. Μουλόπουλο.

Αφορμή για την παράσταση διαμαρτυρίας αποτέλεσε η πτώση ψευδοροφής στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια μαθήματος στις 24 Νοέμβρη, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του νοσοκομείου που χρονίζουν, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της παράδοσης στους ιδιώτες της Υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οπως υπογράμμισε η αντιπροσωπεία του Κόμματος, πέραν απ' την πτώση της ψευδοροφής στο αμφιθέατρο, τα προβλήματα υποδομής στο νοσοκομείο είναι καθημερινά. Στην πρόσφατη κακοκαιρία, στα πλυντήρια του νοσοκομείου υπήρξε διαρροή.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εστίασαν στην έλλειψη προσωπικού, καθώς παραμένουν κενές 207 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 3ου ορόφου σε νυχτερινή βάρδια είναι μόνη μια νοσηλεύτρια για 12 ασθενείς. Καίρια τμήματα του νοσοκομείου επιχειρείται να καλυφθούν με ελάχιστο προσωπικό και αυτό με οχτάμηνες συμβάσεις. Τα εργαστήρια δεν μπορούν να αναπτύξουν τη λειτουργία τους ή κινδυνεύουν ακόμα και να κλείσουν.

Οπως υπογραμμίστηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, η πολιτική της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, η έλλειψη σοβαρής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων και η συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση τομέων του νοσοκομείου εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του «Αλεξάνδρα», ενώ την ίδια ώρα γιγαντώνονται τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Και υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του «Αλεξάνδρα» να απαιτήσουν το δημόσιο νοσοκομείο να είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονη, ολοκληρωμένη δωρεάν παροχή υπηρεσιών και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Απ' την πλευρά του ο καθηγητής Σ. Μουλόπουλος παραδέχτηκε ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υποδομής και έλλειψης προσωπικού. Αλλά τόνισε ότι είναι επιλογή του υπουργείου Υγείας αν θα προσλάβει προσωπικό για το «Αλεξάνδρα», ενώ εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ διαγωνισμός για την πρόσληψη 30 νοσηλευτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά γεγονότα (2024-06-27 00:00:00.0)
Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων για τις σχολικές υποδομές (2023-11-24 00:00:00.0)
Καρκινοπαθείς διαμαρτυρήθηκαν για τις σοβαρές ελλείψεις και δέχτηκαν επίθεση από μπράβους! (2023-04-12 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυσή του (2020-09-03 00:00:00.0)
Διαπιστώσεις και ευχολόγια (2006-01-25 00:00:00.0)
Δε βλέπει προβλήματα η κυβέρνηση (1996-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ