Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Η πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά γεγονότα

Νέο επεισόδιο με ψευδοροφές να καταρρέουν σε κοιτώνες των γιατρών

Εικόνες ...εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης και στο «Αττικόν»
Εικόνες ...εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης και στο «Αττικόν»
«Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο μη παρέκει, η πολιτική του "πάμε κι όπου βγει" θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά γεγονότα και το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι πού και πότε». Τα παραπάνω τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν» σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την πρόσφατη κατάρρευση ψευδοροφών στους κοιτώνες των γιατρών, που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με συμβάντα τα οποία αναδεικνύουν τον βαθμό απαξίωσης κτιριακών και τεχνικών εγκαταστάσεων, λόγω υποχρηματοδότησης και υποσυντήρησης.

Το Σωματείο υπενθυμίζει συγκεκριμένα ότι τον Μάρτη του 2024 «μεγάλη ποσότητα καυτού νερού άνω των 80 βαθμών Κελσίου έφυγε με μεγάλη πίεση από σωλήνα στη Μονάδα Οστικής Πυκνότητας στο υπόγειο του νοσοκομείου. Δεν τραυματίστηκε - ζεματίστηκε κανείς ...γιατί ήταν Κυριακή».

Επίσης, τον Απρίλη του 2024 «σπάνε σωλήνες στα εξωτερικά ιατρεία (εκεί που τώρα στεγάζονται και τα ιατρεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών) και πλημμυρίζουν εξεταστήρια και διάδρομοι σε ημέρα Γενικής Εφημερίας. Η διαρροή σταμάτησε και αποκαταστάθηκε η βλάβη και οι ζημιές μετά από ώρες».

Και τον Μάη του 2024 «ο κλιματισμός δεν δουλεύει σε δεκάδες δωμάτια του νοσοκομείου, καθώς και σε κοιτώνες γιατρών και χειρουργικές αίθουσες».

Προσθέτει δε ότι πέρα από την κατάρρευση των ψευδοροφών τον Ιούνη υπάρχει ζήτημα και με την αντιμετώπιση της αφόρητης ζέστης, με ασθενείς να φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους, ενώ οι εφημερεύοντες γιατροί δεν μπορούν ούτε να ξεκουραστούν σε συνθήκες καύσωνα. «Δεν μιλάμε για τους περίπου 100 ασθενείς που έχουν εξασφαλίσει "ευάερες" και "ευήλιες" συνθήκες νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους, αλλά για τους "τυχερούς" που είναι σε δωμάτια!», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο.


Και θυμίζει ότι «προεκλογικά ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε διαλέξει το νοσοκομείο μας για να έρθει σαν τον κλέφτη, σε μια επίσκεψη διάρκειας ...8 λεπτών (!), και να συνεχίσει τις μεγαλόστομες δηλώσεις της κυβέρνησής του για έργα εκσυγχρονισμού και ανακαινίσεις μέσω χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κυβερνητική πολιτική του "πάμε κι όπου βγει", η οποία προχωρά την απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου με τη συνακόλουθη ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων του κλάδου, αναδεικνύεται και σε αυτήν την περίπτωση. Υποχρηματοδότηση και υποσυντήρηση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, "πατέντες" συνεχώς, πρόχειρα "μπαλώματα" και "μερεμέτια", και κυρίως αποδεκατισμός των συναδέλφων της Τεχνικής Υπηρεσίας και αντικατάστασή τους από ιδιωτικά συνεργεία εργολάβων, που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο "Αττικόν" με συνεχή έγγραφα και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση δεν σταματά να προειδοποιεί, αλλά "στου κουφού την πόρτα..."».

Με αφορμή και το νέο επικίνδυνο συμβάν, το Σωματείο απαιτεί να στελεχωθεί η Τεχνική Υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργολάβους. Επίσης, να γίνει συνολικός έλεγχος και μελέτη για τα προβλήματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα, και με βάση αυτήν τη μελέτη να γίνουν συνολικές ουσιαστικές παρεμβάσεις, που θα βελτιώσουν πραγματικά την κατάσταση. Τέλος, να προσληφθούν μόνιμος γιατρός Εργασίας και δύο τεχνικοί Ασφαλείας, όπως επιβάλλεται από το πλήθος των εργαζομένων και το είδος των εγκαταστάσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηλεκτροπληξία έπαθαν δύο νοσηλεύτριες(2024-03-06 00:00:00.0)
Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων για τις σχολικές υποδομές(2023-11-24 00:00:00.0)
Ελλείψεις στην πυρασφάλεια, κενά στο προσωπικό(2023-08-24 00:00:00.0)
Σε πάνω από τα μισά σχολεία πρέπει να γίνουν έλεγχοι και επισκευές(2023-04-12 00:00:00.0)
Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στην Αρχιτεκτονική Σχολή(2015-03-13 00:00:00.0)
Αθλιες και επικίνδυνες οι κτιριακές συνθήκες(2006-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ