Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αθλιες και επικίνδυνες οι κτιριακές συνθήκες

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ»

Με τα χαράτσια των απογευματινών ιατρείων «ανακαινίστηκε» το ΠΑΓΝΗ χωρίς οι παρεμβάσεις να λύσουν το τεράστιο και επικίνδυνο κτιριακό πρόβλημα

Eurokinissi

Με τα χαράτσια των απογευματινών ιατρείων «ανακαινίστηκε» το ΠΑΓΝΗ χωρίς οι παρεμβάσεις να λύσουν το τεράστιο και επικίνδυνο κτιριακό πρόβλημα
Την εικόνα εγκατάλειψης και τις επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ», τονίζοντας ότι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ σταμάτησε να αντιμετωπίζει τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του νοσοκομείου. «Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι με τον τρόπο που έγιναν οι προηγούμενες παρεμβάσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, εργασίες που έγιναν πάντα τμηματικά και αποσπασματικά και χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από τον ειδικό λογαριασμό των απογευματινών ιατρείων (ΕΛΑΠΙ), δηλαδή τα χρήματα των ασθενών, αφού τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνήθηκαν τη χρηματοδότησή τους».

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται διαρροές υγρών αποβλήτων στις τουαλέτες των κλινικών, καταστροφές των δαπέδων από τη σαθρότητα των υποστρωμάτων τους και η διάβρωση του μπετόν. Μια εικόνα που πραγματικά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όχι μόνο για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων, αλλά και την ασφάλειά τους.

Την ίδια στιγμή - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - αντί η διοίκηση του νοσοκομείου και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσουν άμεσα αυτά τα προβλήματα, εξαγγέλλουν για μια ακόμη φορά τη δημοπράτηση του 4ου ορόφου για την Καρδιοχειρουργική Κλινική - έργο απαραίτητο για τις ανάγκες του κρητικού λαού (εδώ και δέκα χρόνια έχουμε βαρεθεί να ακούμε για εξαγγελίες δημοπρατήσεων από υπουργούς και διοικήσεις) - και σχεδιάζουν την κατασκευή και άλλου, νέου κτιρίου με τη δωρεά της οικογένειας Χατζάκη. Τα υπάρχοντα προβλήματα, τονίζεται, παραπέμπονται στις καλένδες, με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της νοσηλείας των ασθενών και της εργασίας του προσωπικού, με δυσμενείς συνέπειες στην αντοχή του κτιρίου.

Κλείνοντας την ανακοίνωση η «Αγωνιστική Συσπείρωση», καλεί τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσουν τα κτιριακά προβλήματα και να χρηματοδοτήσουν άμεσα την αποκατάστασή τους. «Δημόσια καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να απαντήσει σε εργαζόμενους και ασθενείς με πιστοποίηση δημόσιου εργαστηρίου αν περιέχουν, όπως φημολογείται, αμίαντο οι ψευδοροφές, τα δάπεδα, τα πάνελ των κιγκλιδωμάτων και άλλα δομικά στοιχεία ύποπτα για περιεκτικότητα αμιάντου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ