Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ιατρείο» σε ... αποθήκη ιδιώτη

Σε εντελώς ακατάλληλο κτίριο στεγάζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχοκερασιάς του Δήμου Σκυρίτιδας Αρκαδίας, αλλά, παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων, η κυβέρνηση επιμένει στη μίσθωση μιας ιδιωτικής αποθήκης, με επιχείρημα την «προσφορά» του ιδιοκτήτη για μη καταβολή μισθώματος μέχρι 31.12.2006.

Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτα Κακλαμάνη.

«Οπως προκύπτει από τα έγγραφα του Τμήματος Υγιεινής και Προστασίας Υγείας του Νομού Αρκαδίας, από διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων, αλλά και από την αναφορά των εργαζομένων στο Ιατρείο, πρόκειται για ένα κτίριο αποθήκη, εντελώς ακατάλληλο, που εγκυμονεί κινδύνους για ασθενείς και εργαζομένους», τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, η απόφαση αυτή πάρθηκε, παρά το ότι ο Δήμος Σκυρίτιδας διαθέτει και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσφέρει δωρεάν, κατάλληλο κτίριο για τη μεταστέγαση του Ιατρείου, το υπουργείο την αρνείται προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.

Μετά από αυτά, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει, προκειμένου να μεταστεγαστεί το Περιφερειακό Ιατρείο της Βλαχοκερασιάς στο κατάλληλο κτίριο του Δήμου που προσφέρεται δωρεάν και πληρεί τους όρους, διασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες στους ασθενείς και στους εργαζόμενους σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ