Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ψήφο ταξική για πιο αποτελεσματικούς αγώνες

Ξεκίνησαν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 24 Γενάρη οι εκλογές

Με πρωτοπόρες τις ταξικές δυνάμεις, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα σκληρούς αγώνες για τα δικαιώματά τους
Με πρωτοπόρες τις ταξικές δυνάμεις, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα σκληρούς αγώνες για τα δικαιώματά τους
Μαζικοποίηση και συσπείρωση στο σωματείο, ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων, για παραπέρα ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, είναι το κάλεσμα που απευθύνει η παράταξη της «Αγωνιστικής Πορείας» στην Κέρκυρα, για τις εκλογές στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων που ξεκίνησαν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 24 Γενάρη, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

«Δεν πάει άλλο. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κατρακύλα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να καταλάβουμε τη δύναμή μας. Η ταξική ενότητα και ο αγώνας μας μπορούν να τους βάλουν φρένο. Οι αγώνες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια έφεραν αποτελέσματα και έδειξαν ότι μπορούμε» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Πορεία». Και καλεί τους συναδέλφους, σ' αυτές τις εκλογές να κάνουν ένα μεγάλο βήμα μπροστά. «Να είναι οι εκλογές πιο μαζικές από κάθε άλλη φορά. Να γίνει το σωματείο μας Ισχυρό - Ταξικό - Αγωνιστικό. Να γίνει το δεύτερο σπίτι μας, ο υπερασπιστής μας. Γι' αυτό όμως χρειάζεται να ενισχυθούν αποφασιστικά οι αγωνιστικές δυνάμεις που συγκροτούν τον ταξικό πόλο στο σωματείο μας».

Δείγμα του εντεινόμενου κλίματος της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκράτησης των συνδικαλιστών είναι η απόλυση - λίγες μέρες πριν τις σημερινές εκλογές - του Γ. Τριάντου, εργαζόμενου στο ξενοδοχείο «Αίολος», που πρωτοστάτησε στους αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων το προηγούμενο διάστημα και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Πορείας».

Εξάλλου, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η στάση του απερχόμενου προέδρου του σωματείου Ε. Καλούδη, το όνομα του οποίου αναφέρεται σαν μάρτυρας - χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, όπως ισχυρίστηκε στη Γενική Συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων - κατά απολυμένης που ζητούσε την αποζημίωσή της. Παρά το ότι δεσμεύτηκε στη συνέλευση ότι θα το καταγγείλει δημόσια και θα κινηθεί νομικά, μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τον εργατοπατερισμό του απερχόμενου προέδρου του σωματείου, ο οποίος έχει υπό την ιδιοκτησία του επιχειρήσεις (καντίνες) και βάσει του καταστατικού του σωματείου και του νόμου 1264 δεν μπορεί να είναι μέλος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ