Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
Αντιδράσεις για τη νέα μετακίνηση καρδιολόγου

Την ανάκληση της απόφασης για τη μετακίνηση επικουρικής καρδιολόγου προς το Νοσοκομείο Παίδων «Α. Κυριακού» απαίτησε προχτές το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Παμμακάριστος», κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν η γγ της ΕΙΝΑΠ, Μ. Αγρογιάννη, το μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ Γ. Παπαδόπουλος και μαζικοί φορείς της περιοχής, όπως το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, σύλλογοι γυναικών και σωματεία συνταξιούχων από τις όμορες περιοχές, καθώς και εκλεγμένοι περιφερειακοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων. Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Υπενθυμίζεται ότι στο Καρδιολογικό Τμήμα του «Παμμακάριστος» υπηρετούν μόνο δύο ειδικοί καρδιολόγοι σε οργανική θέση και μία επικουρικός, οι οποίοι οριακά καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του. Την ίδια στιγμή, κενές παραμένουν 3 οργανικές θέσεις, ενώ οι 5 ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούν δεν δύνανται και δεν επιτρέπεται διά νόμου να ασκούν καθήκοντα ειδικού ιατρού.

«Η απόφαση για τρίμηνη μετακίνηση της επικουρικής καρδιολόγου και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου και ενόψει θερινών αδειών απογυμνώνει εντελώς το Καρδιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου μας», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Μαρία Μανιατάκου, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης για την απρόσκοπτη λειτουργία του Καρδιολογικού Τμήματος και να ολοκληρωθεί κατεπειγόντως η διαδικασία κρίσης και πλήρωσης της οργανικής θέσης καρδιολόγου που εκκρεμεί.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων τις συνέπειες από τις εγκληματικές κατευθύνσεις της ΕΕ για την Υγεία, στηλίτευσε την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και εξέφρασε τη σταθερή συμπόρευση του Κόμματος στον αγώνα των υγειονομικών.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου με τη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου γνωστοποιήθηκε ότι η διοίκηση δεν έχει κάνει έγγραφο για την ανάκληση της απόφασης για τη μετακίνηση της καρδιολόγου, ενώ, όπως ομολόγησε, ο Χειρουργικός Τομέας αναμένεται να επαναλειτουργήσει... από Σεπτέμβρη. Το Σωματείο παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση, κλιμακώνοντας την πάλη του και το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο μία γιατρός στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝΑ «Παμμακάριστος»(2022-10-21 00:00:00.0)
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας(2022-08-03 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας(2021-05-20 00:00:00.0)
Να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου(2021-02-12 00:00:00.0)
Μειώνεται το προσωπικό εστίασης(2013-05-03 00:00:00.0)
«Βουλώνουν» τρύπες με μετακινήσεις(2008-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ