Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Να καταργηθεί ο νόμος της φοροαφαίμαξης, αφορολόγητο 12.000 ευρώ εδώ και τώρα!

Κινητοποίηση χθες στο υπουργείο Οικονομικών από σωματεία αυτοαπασχολούμενων

Την κατάργηση του νόμου 5073/2023, που εντείνει τη φοροαφαίμαξη του ήδη περιορισμένου εισοδήματός τους, την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και άλλα μέτρα άμεσης ανακούφισης διεκδίκησαν μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι χτες το απόγευμα με κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το φθινόπωρο ενάντια στην ψήφιση του νόμου για το «τεκμαρτό εισόδημα», η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν σωματεία, ενώσεις και επιτροπές επαγγελματιών από μια σειρά κλάδους, καθώς και οδηγοί ταξί που έφτασαν στο Σύνταγμα με οχήματα και σημαίες των Επιτροπών Αγώνα.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω», τόνισαν οι επαγγελματίες, απαιτώντας από την κυβέρνηση κατάργηση του εκτρωματικού νόμου, κάθε τεκμαρτής φορολόγησης και του τέλους επιτηδεύματος για όλους, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Εν μέσω της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι επαγγελματίες διαπιστώνουν τις συνέπειες της εφαρμογής του πρόσφατου νόμου και βλέπουν τη φοροαφαίμαξη να αποτυπώνεται στα εκκαθαριστικά τους σημειώματα. Υπενθυμίζεται πως ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση θεωρεί αυθαίρετα ότι κάθε επαγγελματίας κερδίζει τουλάχιστον 10.920 ευρώ («τεκμαρτό εισόδημα») και με βάση αυτό επιβάλλει ελάχιστη φορολόγηση 1.427 ευρώ.

Οδηγοί ταξί με τα οχήματά τους συμμετείχαν στην κινητοποίηση
Οδηγοί ταξί με τα οχήματά τους συμμετείχαν στην κινητοποίηση
Την πρεμιέρα του φορολογικού εκτρώματος, που φορολογεί τους επαγγελματίες για εισοδήματα που δεν έχουν, κατήγγειλε ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκλεγμένος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση», και της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων. Στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης, που επιμένει στη λεηλασία των αυτοαπασχολούμενων στο όνομα της «φορολογικής συμμόρφωσης», την ώρα που απαλλάσσουν από φόρους τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αναφερόμενος στην ηγεσία του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, άσκησε κριτική στην προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν προσδοκίες ότι μέσα από δικαστικές προσφυγές θα ακυρωθούν τα άδικα φορολογικά μέτρα. «Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα», ξεκαθάρισε.

«Από τους αυτοαπασχολούμενους προσδοκούν να εισπράξουν περίπου 600 εκατομμύρια τον χρόνο», σχολίασε ο Παύλος Αποστόλου, πρόεδρος της Ενωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα αυτά δεν γυρνάνε στον λαό, δεν διατίθενται για τις ανάγκες του στην Υγεία, στην Παιδεία, για την προστασία από τις φυσικές καταστροφές. «Αυτοί έχουν τους νόμους, αλλά εμείς το δίκιο», επεσήμανε και κάλεσε σε συνέχιση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

Η φοροαφαίμαξη δεν βελτιώνεται, μόνο καταργείται

Την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να εμφανίσουν την πολιτική τους ως «δίκαιη», να ξεγελάσουν τους επαγγελματίες κάνοντας λόγο για «διορθωτικές παρεμβάσεις», αλλά και να υπερασπιστούν τη φορολεηλασία, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πυρήνας του νόμου θα παραμείνει ίδιος, κατήγγειλε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ.

«Είναι αδίστακτοι. Η νέα φορολογική επιβάρυνση θα κόψει από το εισόδημα που ήδη δύσκολα βγάζουμε», πρόσθεσε. «Θα διογκώσει τα χρέη, θα οδηγήσει πολλούς από εμάς στην απόγνωση, το λουκέτο, την ανεργία».

«Αυτό το φορολογικό έκτρωμα δεν βελτιώνεται, μόνο καταργείται. Οι κυβερνήσεις έχει αποδειχθεί ότι υπολογίζουν μόνο την οργανωμένη πάλη. Μετρούν και ξαναμετρούν πόσοι αντιστέκονται», σημείωσε. Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε κάθε επαγγελματία να μετατρέψει την αγανάκτηση που νιώθει σε βήμα αγώνα, καταλήγοντας: «Δεν υποχωρούμε, δεν παζαρεύουμε τις ανάγκες μας. Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αρκετά πληρώσαμε, να καταργηθεί τώρα ο νόμος της φοροληστείας»(2024-06-19 00:00:00.0)
«Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το φορο-έκτρωμα» διαδήλωσαν και χθες στην Αθήνα(2023-12-06 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της φορολεηλασίας(2023-11-23 00:00:00.0)
«Κλείνουμε τα μαγαζιά και κατεβαίνουμε στον δρόμο ενάντια στη φοροεξόντωση»(2023-11-16 00:00:00.0)
Σε δημόσια διαβούλευση από χτες το έκτρωμα της φοροεξόντωσης για τους αυτοαπασχολούμενους(2023-11-15 00:00:00.0)
Συντονίζουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό για μέτρα στήριξης του εισοδήματος(2023-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ